Ναυτιλία: Οι επιπτώσεις του κορονοϊού και τα μέτρα του υπουργείου

ναυτιλία υπουργείο, ναυτεργάτες, ακτοπλοΐα

Τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση και το υπουργείο Ναυτιλίας για τον περιορισμό του κορονοϊού, αλλά και οι επιπτώσεις που έχει επιφέρει στη ναυτιλία η διασπορά του διεθνώς, συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ), Μανώλης Τσικαλάκης, με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο υπουργός ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Τσικαλάκη για τα μέτρα που λαμβάνει το υπουργείο για τη ναυτιλία, ενώ συζητήθηκε και το θέμα της πιθανής εφαρμογής μέτρων περιορισμού της κίνησης με τα πλοία της ακτοπλοΐας.

Ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε προς τον κ. Τσικαλάκη, ο οποίος πέραν της ΠΕΠΕΝ εκπροσωπεί και άλλα οκτώ ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, ότι όποια μέτρα και αν ληφθούν, θα λαμβάνουν υπόψη τους τόσο την ασφάλεια των ναυτικών, όσο και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.
Εξάλλου, ο κ. Πλακιωτάκης αναμένεται να συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, Αντώνη Νταλακογιώργο.
newsbeast.gr