Μίκα Ιατρίδη: Ελληνική ναυτιλία με Έλληνες ναυτικούς και Ελληνική εργοδοσία

Μίκα Ιατρίδη: «Η ναυτιλία μας είναι ελληνική, μόνο όταν συμμετέχουν έλληνες ναυτικοί και ελληνική εργοδοσία».

 

 

Με φορείς της ναυτιλίας συναντήθηκε χθές το απόγευμα η Τομεάρχης Ναυτιλίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη, στα γραφεία του κινήματος στη Βουλή, παρουσία και του κ. Κώστα Πατρίκιου, Γραμματέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και πολιτευτή στη Β΄ Πειραιά.

 

Οι συναντήσεις έγιναν στο πλαίσιο της επικείμενης συζήτησης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις».

Η βουλευτής Δωδεκανήσου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις προτάσεις και τις διαφωνίες με τις διατάξεις του νομοσχεδίου που τους αφορούν, από τον Πρόεδρο της ΠΟΕΠΛΣ, κ. Γιώργο Δριβάκο, τον Πρόεδρο της ΠΕΑΛΣ, κ. Δημήτρη Σαϊτάκη, τον Πρόεδρο της Π.Ε. Ηλεκτρολόγων Ε.Ν. και εκπρόσωπο της ΠΝΟ, κ. Νίκο Μούγιο, τα στελέχη της Πλοηγικής Υπηρεσίας, κκ Τρύφωνα Γρυπαίο, Στράτο Κανά και Αλέξανδρο Φανό και τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών και Κατώτερων Πληρωμάτων Επαγγελματικών και Ιδιωτικών Θαλαμηγών Σκαφών, κκ Παναγιώτη Καμμένο και Γιώργο Δαγιάμο.

Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων, η Μίκα Ιατρίδη επεσήμανε:

«Είναι δεδομένο ότι κάθε φορά που νομοθετεί αυτή η συγκυβέρνηση επιτίθεται σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους. Το ίδιο συμβαίνει και με αυτό το νομοσχέδιο.

Εμείς, ως Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπως κάναμε και στη συζήτηση του ν.4150, σκοπεύουμε να καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο επί της αρχής, όπως και τα άρθρα τα οποία στερούνται λογικής και δεν πρόκειται να δώσουν λύσεις. Για όσα άρθρα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση ή για όσα γίνουν αλλαγές προς το καλύτερο, θα δώσουμε θετική ψήφο.

Λυπάμαι που το λέω, αλλά, για μια ακόμα φορά, το Υπουργείο δείχνει να αγνοεί ότι η ελληνική ναυτιλία και όλοι οι κλάδοι της, είναι ελληνική όταν συμμετέχουν έλληνες ναυτικοί και ελληνική εργοδοσία».