Μια ακόμα βράβευση για την HELMEPA.

                                                                                     Thor Heyerdahl Award

 

Μία ακόμη τιμητική διάκριση για τη HELMEPA

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος-HELMEPA με χαρά ανακοινώνει ότι είναι υποψήφια για το Διεθνές Βραβείο Θαλάσσιου Περιβάλλοντος Thor Heyerdahl 2014.

 

Το Βραβείο απονέμεται στη μνήμη του αείμνηστου Νορβηγού εξερευνητή και θαλασσοπόρου, Thor Heyerdahl (1914-2002), ο οποίος διεξήγε παρατηρήσεις για τη θαλάσσια ρύπανση στη διάρκεια των διάφορων θαλασσινών ταξιδιών του. Οι αναφορές του στα Ηνωμένα Έθνη σχετικά με την κατάσταση του θαλάσσιου περιβάλλοντος συνέβαλε στη συνειδητοποίηση του προβλήματος της ρύπανσης στην παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα και έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας στο θέμα. Πράγματι, στα επιτεύγματα του περιλαμβάνεται και το υποψήφιο για βραβείο από την Ακαδημία Κινηματογράφου ντοκυμαντέρ «Kon-Tiki», που περιγράφει το ταξίδι του διασχίζοντας τον Ειρηνικό Ωκεανό πάνω σε σχεδία κατασκευασμένη από πάπυρο.

Σε συνεργασία με την Ένωση Νορβηγών Εφοπλιστών, τα Βραβεία δόθηκαν για πρώτη φορά το 2001, με μόνον έξι βραβευθέντες έως σήμερα.

Ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, αποτελούμενη από οκτώ μέλη εκπροσώπους διεθνών και νορβηγικών ναυτιλιακών φορέων, θα αξιολογήσουν κάθε υποψηφιότητα και θα κρίνουν σε ποιόν θα απονεμηθεί το φετινό βραβείο.

Η HELMEPA είναι υπερήφανη που συγκαταλέγεται στη φετινή ομάδα υποψηφίων. Το Βραβείο θα επιδοθεί στη διάρκεια ειδικής τελετής στο Όσλο την 31 Μαρτίου 2014.