Μεταφορικό ισοδύναμο ανακοίνωσε η Άννα Διαμαντοπούλου

«Σε 10 ημέρες η πλήρης άρση τoυ cabotage»

«Σε δέκα ημέρες θα έχει απελευθερωθεί πλήρως ο τομέας της κρουαζιέρας στην Ελλάδα με την ψήφιση του σχετικού νόμου» τόνισε η Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Αννα Διαμαντοπούλου στη διάρκεια ενημέρωσης που είχε στο υπουργείο (Ακτη Βασιλειάδη στον Πειραιά) απο τους Γενικούς Γραμματείς Ναυτιλίας κ.Ν. Λίτινα, Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Θ. Πάλλη (μέσω skype απο τις ΗΠΑ όπου μετέχει στην παγκόσμια έκθεση για την Κρουαζιέρα) και Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δ. Χαλκιώτη καθώς και από όλη την διοικητική ιεραρχία του τομέα της Ναυτιλίας του ΥΠΑΑΝ.

 

Η κ.Διαμαντοπούλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που είχε απο τους υπηρεσιακούς παράγοντες σημείωσε ότι πρόθεση του υπουργείου σε σχέση με τα προβλήματα της Ακτοπλοϊας είναι το μεταφορικό κόστος της ξηράς να ισοδυναμεί με το μεταφορικό κόστος και στη θάλασσα και εδωσε σχετικές οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες. 

Η Υπουργός την Παρασκευή θα έχει συνεργασία με τους επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων για να εξεταστούν τα θέματα που αφορούν τα Ελληνικά Λιμάνια, ενώ τη Δευτέρα θα συμμετέχει στο Συμβούλιο Υπουργών Αλιείας στις Βρυξέλλες.