Μεγάλα ναυτιλιακά deal κλείστηκαν με την επίσκεψη του κινέζου πρόεδρου στην Αγγλία

Η ICBC Leasing, ο βραχίονας χρηματοδοτικής μίσθωσης της Κινεζικής κρατικής τράπεζας ICBC, έχει υπογράψει μια σύμβαση μίσθωσης πλοίων με την BP Shipping, τον ναυτιλιακό βραχίονα της BP, για τη μίσθωση 18 δεξαμενόπλοιων.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ICBC Leasing θα μισθώσει τα δεξαμενόπλοια στη BP Shipping για δέκα χρόνια προς 869 εκ. δολάρια και είναι το μεγαλύτερο έργο για την BP Shipping. Η συμφωνία υπεγράφη στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Κινέζου προέδρου, Xi Jinping στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Jiang Shuqing, πρόεδρος της ICBC, δήλωσε ότι η υπογραφή ανοίγει το δρόμο για την ICBC να επεκταθεί περαιτέρω στην αγορά της διεθνής βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η συμφωνία μίσθωσης των πλοίων αποτελεί μέρος του προγράμματος ανανέωσης του στόλου της BP Shipping και της ICBC Leasing η οποία κέρδισε τη συμφωνία μέσω ενός διαγωνισμού που διοργανώθεικε από την BP Shipping.

Η ICBC Leasing είναι σήμερα ένας από τις μεγαλύτερες εταιρείες εφοπλισμού του κόσμου, η οποία έχει υπό τον έλεγχο της πλοία και περιουσιακά στοιχεία υπεράκτια, αξίας RMB44.3bn (7 δισ $).

Το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου της BP Shipping περιλαμβάνει πλοία τα οποία κατασκευάζονται στα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας, STX, στα ναυπηγεία της Hyundai Mipo και στα ναυπηγεία της DSME.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του ταξιδίου του Προέδρου Xi στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπογράφηκε συμφωνία αξίας έως και $ 10 δις μεταξύ της ΒΡ και της Κινεζικής Huadian Corp. όπου η BP θα παρέχει έως και 1 εκ. τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου ετησίως στην εταιρεία που εδρεύει στο Πεκίνο.

Μεταξύ άλλων συναντήσεων του Πρόεδρος Xi στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν και η επίσκεψή του στην κορυφαία εταιρεία δορυφορικών επικοινωνιών, Inmarsat.

maritimes.gr{jcomments on}