Με διακοπή ρεύματος απειλεί η ΔΕΗ και τα ναυπηγεία Ελευσίνας

Σε φόβο και τρόμο των ναυπηγείων έχει εξελιχθεί τον τελευταίο καιρό η ΔΕΗ. Μετά το ΝΕΩΡΙΟ, σειρά πήραν τα ναυπηγεία Ελευσίνας καθώς η ΔΕΗ έδωσε προθεσμία στη διοίκηση των ναυπηγείων μέχρι την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου προκειμένου να διευθετήσουν την εκκρεμή οφειλή τους προς την υπηρεσία.

Σε ανακοίνωση της η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού αναφέρει: “Παρά τα περιθώρια ανοχής που επέδειξε η ΔΕΗ αλλά και τις προσπάθειες που έγιναν για ευνοϊκή διευθέτηση των εκκρεμών οφειλών από λογαριασμούς, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας δεν έχουν τηρήσει καμία ρύθμιση με αποτέλεσμα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές να αυξάνονται συνεχώς”.

Και καταλήγει: “Σε διαφορετική περίπτωση, η ΔΕΗ θα υποχρεωθεί να προχωρήσει στα προβλεπόμενα από τον κώδικα προμήθειας για την άρση της εκπροσώπησης και την αποκοπή του μετρητή των Ναυπηγείων.”

Η οφειλή των νυπηγείων προς τη ΔΕΗ φθάνει τα 3.444.268 ευρώ, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να έχει προχωρήσει στην έκδοση νέας ειδοποίησης με την οποία ζητά να εξοφληθεί η οφειλή μέχρι την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου ή να υποβληθεί από την πλευρά του ναυπηγείου συγκεκριμένη πρόταση για την αποπληρωμή του χρέους.

Θα έχουμε άραγε επανάληψη της περίπτωσης ΝΕΩΡΙΟΝ όπου η διακοπή της ηλεκτροδότησης ανάγκασε πλοία να μεταβούν σε άλλα ναυπηγεία για τις εργασίες τους, ή τα ναυπηγεία Ελευσίνας θα συμμορφωθούν μετά το τελεσίγραφο της ΔΕΗ;{jcomments on}