/

Ληξούρι: Βραβεύτηκαν αριστούχοι μαθητές εις μνήμην του εφοπλιστή Σπύρου Αλεξανδράτου (εικόνες)

Για 18η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε σήμερα στο χώρο του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου η βράβευση των αριστούχων μαθητών που πέτυχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις (3 αγόρια και 3 κορίτσια) και αποφοίτησαν από το Γενικό Λύκειο Ληξουρίου , από τον κ. Γεώργιο Αλεξανδράτο εις μνήμην του πατέρα του εφοπλιστή Σπύρου Αλεξανδράτου.

Ο Διευθυντής του Λυκείου κ.Σπύρος Κατσιβέλης που είχε το συντονισμό της εκδήλωσης καλωσόρισε όλους και έκανε εκτενή αναφορά για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχει το Γενικό Λύκειο Ληξουρίου στους μαθητές.

Μετά τους χαιρετισμούς απο το Δήμαρχο , τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την κ.Τσαγκαράτου το λόγο πήρε ο κ.Αλεξανδράτος.

Ο κ. Αλεξανδράτος φανερά συγκινημένος αναφέρθηκε στη δωρεά που για 18 συναπτά έτη κάνει η οικογένειά του και συνομίλησε με όλα τα παιδιά ενώ δεν παρέλειψε να τους δώσει συμβουλές για τη συνέχεια των σπουδών και την καριέρα τους.

Ακολούθως παρέδωσε τις επιταγές της υποτροφίας στους αριστούχους και στη συνέχεια προβλήθηκε ένα βιντεάκι με την πορεία όλων των ετών από το σεισμό του 2014 έως την επιστροφή στο ιστορικό κτήριο του Λυκείου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ληξουρίου κ. Γιώργος Κατσιβέλης , η πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Καμινάρη , οι Αντιδήμαρχοι Γαλανός και Ντιουάνι , ο νέος Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μελισσάς , η πρώην Διευθύντρια του Λυκείου κ. Χριστίνα Τσαγκαράτου , ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αραβαντινός Διονύσης ο πρώην Διευθυντής Δευτεροβάθμιας κ. Μαρκάτος και πολλοί γονείς και μαθητές.

Η βραδιά έκλεισε με την ανακοίνωση από μέρους του κ. Αλεξανδράτου της αποδοχής του αιτήματος που του κατέθεσε ο Δήμαρχος για οικονομική ενίσχυση του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” , για την προμήθεια τροφίμων για τους οφελούμενους.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον κ. Γιώργο Αλεξανδράτο που με έργα αποδεικνύει τη μεγάλη του αγάπη για το Ληξούρι και το αμείωτο ενδιαφέρον του για τον τόπο και τους κατοίκους του!!

Δήμος Ληξουρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

Σε μια ξεχωριστή βραδιά με ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση, λόγω της πραγματοποίησης της για πρώτη φορά στο χώρο του ανακατασκευασμένου σχολείου, μετά από 8 χρόνια παραμονής στα προκάτ (παραθαλάσσιο), πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14/9/22, για 18η συνεχόμενη χρόνια, η καθιερωμένη εκδήλωση βράβευσης των επιτυχόντων στα ΑΕΙ αποφοίτων του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε η βράβευση των 3 πρώτων μαθητών και των 3 πρώτων μαθητριών του Σχολείου, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2022,από τον κ. κ.Αλεξανδράτο Γιώργο, που διένειμε και φέτος τα χρηματικά έπαθλα ,στη μνήμη του πατέρα του εκπροσωπώντας την οικογένεια.

Παράλληλα σε όλους-ες τους/τις επιτυχόντες-ούσες των Πανελλαδικών για τη σχολική χρονιά 21-22 διενεμήθη αποθηκευτικό στικάκι, προσφορά των Welcome stores του κ.Μιχαλάτου Θεόφιλου (όπως και κάθε χρόνο εξάλλου).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν ο κ. Δήμαρχος Ληξουρίου Κατσιβέλης Γεώργιος, ο νέος προϊστάμενος της ΔΔΕ Κεφ/νιας-Ιθάκης κ. Μελισσάς  Μιλτιάδης, η Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Γηροκομείου Ληξουρίου και πρώην Δ/ντρια του ΓΕΛ Ληξουρίου κ. Τσαγγαράτου Χριστίνα.

Ο Δ/ντης του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου κ. Κατσιβέλης Σπύρος εκπροσωπώντας το Σύλλογο Διδασκόντων αναφέρθηκε διεξοδικά για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Σχολείου, ενώ εξήρε τους αποφοίτους που στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις διέπρεψαν, κάνοντας περήφανους τους γονείς τους ,τους εκπαιδευτικούς τους και όλη την τοπική κοινωνία.

Στο τέλος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε Βίντεο της 8/χρονης διαδρομής του σχολείου μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 2014 μέχρι και την επανεγκατάσταση του στον φυσικό του χώρο ,καθώς και ένα βίντεο της 12/χρονης σχολικής διαδρομής (Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο) των φετινών αποφοίτων.

Τα βίντεο επιμελήθηκε όπως και κάθε χρόνο ο καθηγητής Πληροφορικής του σχολείου κ. Σμαραγδάκης Χρήστος.

Στο σχολείο παρευρέθησαν γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί, μαθητές/τριες και πλήθος κόσμου που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την τελετή, εκδηλώνοντας ποικιλοτρόπως την αγάπη και την ευχαρίστηση τους, για τις μεγάλες επιτυχίες του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου.

Κλείνοντας ευχόμαστε καλή πρόοδο και υγεία σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου και ελπίζουμε ότι ανάλογες ευχάριστες στιγμές θα ζήσουμε και του χρόνου.