Λήξη συναγερμού με την κατάσταση ομηρίας στο “Κρήτη 2”

 

 

30χρονος επιβάτης κρατούσε όμηρο συνομήλικη συνεπιβάτη απειλώντας την με σπασμένο ποτήρι – Ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς με την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά – Η κοπέλα τραυματίστηκε ελαφρά στον λαιμό

Κατάσταση ομηρίας υπήρξε στο επιβατικό πλοίο «Κρήτη 2» το οποίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς και κατέπλευσε στο λιμάνι γύρω στις 6:30 το πρωί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, 27χρονος επιβάτης κρατούσε όμηρο συνομήλικη συνεπιβάτη απειλώντας την με σπασμένο ποτήρι. Οι δύο τους δεν είχαν καμία σχέση και η γυναίκα καθόταν με τον άντρα της στο κεντρικό σαλόνι του πλοίου, όταν ο άγνωστος της επιτέθηκε και απειλούσε ότι θα την σκοτώσει.

Ο δράστης τέθηκε άμεσα υπό την επιτήρηση του πληρώματος, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες απομακρύνθηκαν για ασφάλεια.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα και όταν το πλοίο πλησίασε την προβλήτα, πριν καν δέσει, άνδρες της ομάδας υποβρύχιων αποστολών ανέβηκαν και συνέλαβαν τον δράστη, που οδηγήθηκε στο κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά.

 

Σύμφωνα με τον καπετάνιο του «Κρήτη 2» ο 27χρονος φώναζε στην αρχή ότι τον κυνηγούν 30 άτομα και ότι θέλουν να τον πετάξουν στη θάλασσα, ενώ γύρω στις 3 τα ξημερώματα πλησίασε την κοπέλα και την άρπαξε από τον λαιμό λέγοντάς της «κάτσε εδώ να μου κάνεις παρέα για να μη με πιάσουν».

Πληροφορίες κάνουν λόγο για άτομο με ψυχολογικά προβλήματα.

Η κοπέλα τραυματίστηκε ελαφρά στον λαιμό, ενω βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Ασθενοφόρο την περίμενε για να την παραλάβει και την μετέφερε σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Στο πλοίο επέβαιναν 614 άτομα τα οποία αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

protothema.gr