Στη Θεσσαλονίκη συνεδριάζει το ΔΣ της ΕΛΙΜΕ

Στη Θεσσαλονίκη συνεδριάζει αύριο, Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00, το Δ.Σ της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ). Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, που θα πραγματοποιηθεί στο Κτίριο Διοίκησης της ΟΛΘ ΑΕ, θα συγκροτηθεί σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο με τη νέα του σύνθεση, όπως αυτή προέκυψε μετά τις διοικητικές αλλαγές σε Οργανισμούς Λιμένος – μέλη της Ένωσης.

Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν η ουσιαστική αναβάθμιση του θεσμικού ρόλου της ΕΛΙΜΕ στο σύνολο των Λιμένων του ελληνικού λιμενικού συστήματος, ανεξάρτητα από το νομικό καθεστώς κάτω από το οποίο λειτουργούν, η ανάπτυξη δικτύου νέων μελών από την ομάδα των Λιμενικών Ταμείων και ο προσδιορισμός των νέων δράσεων της Ένωσης. Επίσης, θα εξεταστεί ο προγραμματισμός συγκεκριμένων δράσεων για την ουσιαστική υποστήριξη των μελών της ΕΛΙΜΕ, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που θα ενταχθούν το επόμενο διάστημα, στην άσκηση των λιμενικών δραστηριοτήτων τους. Ειδικά, θα συζητηθεί το ζήτημα της περαιτέρω ενίσχυσης της κρουαζιέρας, που αποτελεί δυναμικό τομέα για την ανάπτυξη των λιμένων και της εθνικής οικονομίας.

Θα ακολουθήσει η γενική συνέλευση και η συνεδρίαση του Δ.Σ. του “Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης ΕΞΑΝΤΑΣ”, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΕΛΙΜΕ και της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ). Ο “ΕΞΑΝΤΑΣ” είναι το Ινστιτούτο που έχει δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη η Ένωση με σκοπό την κατάρτιση και την παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης στους εργαζομένους των Οργανισμών Λιμένων – μελών της.

Δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης θα κάνουν στις 12:00, στο Κτίριο Διοίκησης, ο πρόεδρος της ΕΛΙΜΕ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ ΑΕ, Γιώργος Κούβαρης και ο Α’ αντιπρόεδρος της Ένωσης, διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Δημήτρης Μακρής.{jcomments on}