Στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 στον ΟΛΘ

 
Ανυποχώρητοι οι εργαζόμενοι του ΟΛΘ θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με όλα τα μέσα -νομικά, πολιτικά και συνδικαλιστικά- ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Λιμένος.

Οι εργαζόμενοι προκήρυξαν για τη Μεγάλη Τετάρτη στάση εργασίας, από τις 12 μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Οι εργαζόμενοι, που θα δώσουν συνέντευξη Τύπου για το θέμα στη 1 το μεσημέρι, καταγγέλλουν το ΤΑΙΠΕΔ και την κυβέρνηση ότι επέφεραν «ακόμη ένα πλήγμα στο κύρος των κοινοβουλευτικών θεσμών και τη δημοκρατία», αφού «πραξικοπηματικά βγήκε στον αέρα η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη πώληση του λιμένος».

Όπως επισημαίνουν, το ΤΑΙΠΕΔ και η κυβέρνηση δεν πτοήθηκαν «από την αντίθεση των βουλευτών όλων των κομμάτων στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, των αυτοδιοικητικών φορέων, της Περιφέρειας, του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων δήμων (…), καθώς και από την αντίθεση του συνόλου σχεδόν των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης».

Υπενθυμίζεται ότι το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ανακοίνωσε τη Μ.Δευτέρα «την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη διάθεση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της ‘Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε’, που έχει το αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσης του λιμένα έως το 2051».