Σε εξέλιξη συναντήσεις Αναστασιάδη για το λιμάνι Λεμεσού

Συνεχίζεται το χάος στο λιμάνι Λεμεσού. Προσωπική παρέμβαση επιχειρεί την ώρα αυτή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος έχει συναντήσεις με αρμόδιους φορείς, για να εξευρεθεί μια λύση στα προβλήματα. 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης αποφάσισε να παρέμβει προσωπικά στο θέμα του Λιμανιού Λεμεσού.
Ολοκλήρωσε ήδη σύσκεψη με το Συμβούλιο Λιμενεργατών, τον Σύνδεσμο Εκτελωνιστών και Εκπροσώπους της εταιρείας Εurogate.
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης και ο ΓΔ του Υπουργείου Αλέκος Μιχαηλίδης, μέλη του ΔΣ της Αρχής Λιμένων και ο Αναπληρωτής Λιμενάρχης, εκπρόσωποι του Συμβουλίου Λιμενεργατών, του Συνδέσμου Εκτελωνιστών και η Διεύθυνση της διαχειρίστριας εταιρείας του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων, Εurogate.
Μετά την πολυήμερη αναστάτωση και τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στο λιμάνι, για τα οποία όπως φαίνεται ότι δεν μπορεί να βρεθεί άμεση λύση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,  αναλαμβάνει πρωτοβουλία.
Αυτή την ώρα έχει συνάντηση στο Διοικητήριο Λεμεσού με την προσωρινή Επιτροπή εργατών μεταφορών.
Στα λειτουργικά προβλήματα των τελευταίων ημερών, ως αποτέλεσμα της αλλαγής του καθεστώτος διαχείρισης, στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων προστέθηκαν και τα δυναμικά μέτρα των μεταφορέων, που αποφάσισαν ν’ απέχουν από τα καθήκοντά τους μέχρι τη Δευτέρα, παραμένοντας έξω από την είσοδο του τερματικού.
Καταστροφικές είναι οι συνέπειες στο σύνολο της οικονομίας, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, όπου οι απώλειες είναι μη αναστρέψιμες, καθώς ευπαθή προϊόντα, κυρίως γεωργικά, έχουν καταστραφεί.
Κάποιες ελπίδες ότι θα βρισκόταν μια χρυσή τομή, έσβησαν στα πρώτα λεπτά της χθεσινής συνάντησης που είχαν οι εκπρόσωποι των απεργών με τον υπουργό Μεταφορών, Μάριο Δημητριάδη.
sigmalive.com