Παραδόθηκε η προβλήτα στο λιμάνι της Κώ

Λιμάνι της Κω

Από χθες είναι και πάλι εφικτή η πρόσδεση των μεγάλων πλοίων στο λιμάνι της Κω, καθώς ολοκληρώθηκε η κατασκευή της νέας προβλήτας. Στην παράδοση του έργου παρέστη ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση του έργου.«Έγινε αγώνας δρόμου για να τελειώσει το έργο αφού στις 30 Ιουλίου υπεγράφη η σύμβαση και στις 10 Αυγούστου παραδόθηκε» επεσήμανε προσθέτοντας ότι «όταν θέλουμε πράγματι όλοι μαζί οι συντελεστές να κάνουμε κάτι μπορούμε να το καταφέρουμε».

Χρειάζονται πάντως να γίνουν και άλλες παρεμβάσεις στο λιμάνι της Κω που έχει υποστεί αρκετές ζημιές από τον σεισμό και όπως ανακοίνωσε ο κ. Σπίρτζης θα υπάρξει για τα απαιτούμενα έργα ανάθεση μελέτης τον Σεπτέμβριο με σκοπό να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Έκανε μάλιστα γνωστό έχει ήδη εγκριθεί ποσό 8 εκατομμυρίων ευρώ.
«Η επαναλειτουργία του λιμανιού είναι αποκλειστική επιτυχία και ευθύνη του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη και του λιμενικού ταμείου της Κω» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης.