Προς ιδιωτικοποίηση η Πλοηγική Υπηρεσία;;

«Παράθυρο» για την ιδιωτικοποίηση της πλοηγικής υπηρεσίας ανοίγει ο νέος οργανισμός του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, που υποβαθμίζει την αρμόδια Διεύθυνση σε Τμήμα, επισημαίνει με έγγραφό της προς τον ΥΝΑ Μ. Βαρβιτσιώτη η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Πλοηγικής Υπηρεσίας.

«Με την κατάργηση της Διεύθυνσης πιστεύουμε ότι την οδηγείτε με μαθηματική ακρίβεια στην ιδιωτικοποίησή της όπου θα μας βρείτε αντιμέτωπους, διότι δεν νοείται μια δημόσια Υπηρεσία που παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας να είναι υπό ιδιωτικό έλεγχο», αναφέρεται σε έγγραφο, που έστειλε η Ένωση στον υπουργό.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Πληροφορηθήκαμε τις τελευταίες ημέρες ότι προωθείται ο νέος Οργανισμός του ΥΝΑ και βρίσκεται στο τελικό του στάδιο προς υλοποίηση. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε καταργείται η Διεύθυνση Πλοηγικής Υπηρεσίας και γίνεται Τμήμα.
Θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην κατάργησή της διότι με αυτόν τον τρόπο  η Πλοηγική Υπηρεσία αποδομείται και παράλληλα απαξιώνεται τελείως, με συνέπεια τα προβλήματα που υπάρχουν αντί να επιλύονται με γρήγορους ρυθμούς να αρχίσουν να διογκώνονται.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τόσο το ναυτικό προσωπικό όσο και το διοικητικό προσωπικό παρά την υποστελέχωση της Υπηρεσίας εργάζονται καθ’υπέρβαση των δυνάμεών τους  για να λειτουργεί η υπηρεσία όσο πιο εύρυθμα γίνεται. Εμείς οι εργαζόμενοι στην Π.Υ. επιθυμούμε να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της Υπηρεσίας και με τις κατάλληλες διαρθρωτικές αλλαγές (δημιουργία τεχνικού τμήματος) να γίνει περισσότερο αποτελεσματική και με ελάχιστα προβλήματα.
Με την κατάργηση της Διεύθυνσης πιστεύουμε ότι την οδηγείτε με μαθηματική ακρίβεια στην ιδιωτικοποίησή της όπου θα μας βρείτε αντιμέτωπους, διότι δεν νοείται μια δημόσια Υπηρεσία που παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας να είναι υπό ιδιωτικό έλεγχο.

www.pireas2day.gr