Ολοκληρώθηκε το στρατηγικό έργο εκβάθυνσης του λιμένα Αλεξανδρούπολης

Ολοκληρώθηκε το στρατηγικό έργο [B]εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης καθώς και την εκσκαφή του διαύλου του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.  Πρόκειται για ένα έργο υποδομής που πλέον θα επιτρέπει την είσοδο μεγαλύτερων πλοίων στο λιμάνι που σήμερα είναι από δυσχερής ως αδύνατη.

Το έργο υπογράφηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2013 και η διάρκεια υλοποίησης των έργων διήρκησε 24 μήνες και ολοκληρώθηκε τυπικά στις 21 Δεκεμβρίου 2015. Το έργο είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμενικά έργα των τελευταίων ετών. Αξίζει να σημειωθεί πως η καθυστέρηση στην περαίωση των έργων ηταν μόλις 4 μήνες και θεωρείται πολύ ικανοποιητικός χρόνος για τα κατασκευαστικά δεδομένα της χώρας. Ανάδοχος των έργων ήταν η Κοινοπραξία Χ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ-ΕΤΕΘ ΑΕ με ποσοστό έκπτωση 10,16%. Να θυμίσουμε πως η δημοπράτηση έγινε στις 5 Μαρτίου 2013 και χρειάστηκαν 9 μήνες για να φτάσουμε στην υπογραφή της σύμβασης.

 

Φορέας Υλοποίησης είναι το Υπουργείο Υποδομών και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Υποδομών. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 21.900.000 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ). Με την ολοκλήρωση του το λιμάνι της Αλεξανδρούποληςθα μπορέσει να ανεβάσει σημαντικά τους ρυθμούς υποδοχής πλοίων αλλά και την είσοδο μεγαλύτερων πλοίων, ειδικά στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Τα έργα που περιλαμβάνονται είναι:
Εργασίες εκσκαφής πυθμένα θαλάσσης που περιλαμβάνουν:
– Ολοκλήρωση των βυθοκορήσεων εκβάθυνσης της εξωτερικής (ανατολικής) λιμενολεκάνης του λιμένα Αλεξανδρούπολης
– Ολοκλήρωση των βυθοκορήσεων διάνοιξης διαύλου προσέγγισης στον λιμένα

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com{jcomments on}