/

Ο Οδυσσέας βρήκε τον ασφαλή λιμένα του στον Πίσω Αετό της Ιθάκης

Ο Οδυσσέας βρήκε τον ασφαλή λιμένα του στον Πίσω Αετό της Ιθάκης. Ένας νέος λιμένας που ανακουφίζει την νησιωτική κοινωνία της Ιθάκης ολοκληρώθηκε πρόσφατα και παρουσιάστηκε μέσα από μια ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής καμπάνιας Europe in my Region.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας, Evangelos Agelos Kyriazopoulos, ο τοπικός Βουλευτής κ. Παναγής Καππάτος, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Rodi Kratsa, οι πρώην Περιφερειάρχες κκ Σπ. Σπύρου και Theodoros Galiatsatos, ο νυν Δήμαρχος Ιθάκης κ. Stanitsas Dionisis, ο πρώην Δήμαρχος κ. Γιώργος Βασιλόπουλος, ο Έπαρχος Ιθάκης κ. Thanasis Livitsanis, ο αντιπρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς Ιθάκης κ. Μ. Μοσχονάς και κάτοικοι του νησιού.
Η παρουσίαση του νέου λιμένα της Ιθάκης στον Πίσω Αετό, ολοκληρώνει μια πολυετή προσπάθεια για την αποπεράτωση ενός πολύ σημαντικού έργου για τους κατοίκους και τους τουρίστες που θέλουν να επισκεφτούν την Ιθάκη. Πρόκειται για ένα έργο, που παρά τα προβλήματα που προέκυψαν, ολοκληρώθηκε μετά από την προσπάθεια πολλών στελεχών της δημόσιας διοίκησης από όλους τους πολιτικούς χώρους.
Το ταξίδι πλέον για να φτάσει κανείς στην Ιθάκη δεν είναι γεμάτο Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες. Ο θυμωμένος Ποσειδώνας βρήκε ήρεμο καταφύγιο στο νέο λιμένα του Οδυσσέα.