Βρέθηκε προσωρινή λύση για το λιμάνι της Κω

Λιμάνι της Κω2

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε η κατασκευή τσιμεντένιας ράμπας για την εξυπηρέτηση των πλοίων της ακτοπλοΐας, μετά από αυτοψία δυτών

Λύση για να επαναλειτουργήσει προσωρινά το λιμάνι της Κω έδωσε πριν από λίγο τεχνικό κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών, στο οποίο συμμετείχε ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του υπουργείου Ναυτιλίας, Χρήστος Λαμπρίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε σχέδιο που προέβλεπε την κατασκευή τσιμεντένιας ράμπας για την εξυπηρέτηση των πλοίων της ακτοπλοΐας. Για να προχωρήσει όμως η υλοποίηση του σχεδίου, θα χρειαζόταν να γίνει αυτοψία από δύτες, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο νησί.

Το συγκεντρωθέν υλικό, βίντεο και φωτογραφίες παραδόθηκε άμεσα στην επιτροπή, η οποία σε πρώτη φάση ενέκρινε την κατασκευή της τσιμεντένιας προβλήτας. Θα γίνει σύσκεψη εκ νέου αύριο το πρωί, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση δεν πρόκειται να αλλάξει. Η κατασκευή της προβλήτας είναι θέμα λίγων ημερών.

Νωρίτερα το απόγευμα, οι δύτες-τεχνικοί με τη συνδρομή ατόμων του Λιμενικού Ταμείου βούτηξαν στη θάλασσα και έλεγξαν τον πυθμένα και την αποβάθρα από την εξωτερική πλευρά του λιμανιού, εκεί όπου εξαιτίας του σεισμού, το έδαφος σκίστηκε στα δύο ή σηκώθηκε αρκετά εκατοστά. Συγκεκριμένα επιχείρησαν στο σημείο που δένει το καράβι, ώστε να υπολογιστούν το μέγεθος και το είδος της καταστροφής.

φωτογραφία: aegeannews.gr