Λιμάνι Άη Στράτη: Συνεχίζονται οι εργασίες αναβάθμισης

Ag. Efstratios1

Συνεχίζονται μετά από μια μικρή διακοπή οι εργασίες αναβάθμισης του λιμανιού στον Άγιο Ευστράτιο. Το έργο που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ είχε αποφασισθεί το 2006 και εγκρίθηκε το 2012 από τη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου με προϋπολογισμό 19 εκ. €. Σχεδόν 10 χρόνια μετά και μέσα σε βαθιά οικονομική κρίση, οι εργασίες συνεχίζονται. Το έργο αφορά την βελτίωση των υφιστάμενων λιμενικών εγκαταστάσεων οι οποίες κατασκευάστηκαν το 1970 χωρίς να έχει γίνει καμία παρέμβαση για τη βελτίωση τους από τότε με εξαίρεση την προβλήτα που κατασκευάστηκε το 1982.

 

Πιο αναλυτικά το έργο προβλέπει:

-Την προσθήκη μιας πλωτής προβλήτας από σκυρόδεμα για την εξυπηρέτηση υδροπλάνων, που δημιουργεί νέα δεδομένα για τη σύνδεση του ακριτικού νησιού με την υπόλοιπη Ελλάδα

-Την κατασκευή προσήνεμου μώλου, συνολικού μήκους 325 μέτρων, στον οποίο θα κατασκευαστούν και κρηπιδώματα όπου θα μπορούν να πλαγιο/πρυμνοδετούν τα πλοία. Την κατασκευή παραλιακού κρηπιδώματος, συνολικού μήκους 105,25 μέτρων.

-Τη δημιουργία χερσαίας ζώνης, συνολικής επιφάνειας 7.500 τετραγωνικών μέτρων

-Την κατασκευή μώλου προστασίας, σχήματος ανοικτού «Γ», τα τμήματα του οποίου θα έχουν μήκος 55,15 και 29,70 μέτρα .

-Την κατασκευή ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2016, δηλαδή 10 χρόνια μετά την απόφαση για κατασκευή του. Κάλλιο αργά παρά ποτέ..

Στην Ελλάδα ζούμε..

Ag. Efstratios2 Ag. Efstratios3 Ag. Efstratios4