ναυτεργάτες
ΛΙΜΑΝΙΑ

Κέρκυρα: Με νέα απεργία απειλούν οι ναυτεργάτες

To ενδεχόμενο να κλείσουν και πάλι την πορθμειακή σύνδεση μεταξύ Κέρκυρας, Παξών και Διαπόντιων Νησιών με την Ηγουμενίτσα, αφήνουν ανοιχτό οι ναυτεργάτες. Με νέα επιστολή τους προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, την ΠΝΟ, τα ναυτεργατικά σωματεία και την Ένωση Εφοπλιστών, τονίζουν ότι τα θεσμικά και εργασιακά ζητήματα που έχουν θέσει προς συζήτηση παραμένουν ανοιχτά.
Η επιστολή τους έχει ως εξής:
« Παρά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις εκπροσώπων του ΔΣ με τον ΥΝΑΝΠ Κο Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον ΓΓ Κο Διονύση Καλαματιανό, την ΠΝΟ, τα ναυτεργατικά σωματεία και την ένωση εφοπλιστών πορθμείων εσωτερικού, εξακολουθούν μέχρι σήμερα να μην δίνονται λύσεις στα χρόνια προβλήματα που μας απασχολούν ενώ ο πρόσφατος πολυήμερος απεργιακός μας αγώνας ανεστάλη δύο φορές, με σκοπό να δοθεί επαρκής χρόνος για διαβουλεύσεις.
Επί της ουσίας η συλλογική σύμβαση πληρωμάτων πορθμείων εσωτερικού δεν έχει επικυρωθεί επίσης τα θεσμικά και εργασιακά αιτήματα παραμένουν άλυτα.
Ζητάμε να μας ενημερώσετε εάν υπάρχουν πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τα αιτήματα μας προκειμένου να καθορίσουμε την στάση μας, σας υπενθυμίζουμε ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν ανασταλεί προσωρινά σαν δείγμα καλής θέλησης θα συνεχιστούν τις αρχές Δεκεμβρίου εφόσον δεν προκύψει λύση κατά την τρέχουσα εβδομάδα, επίσης σας γνωρίζουμε ότι ζητήσαμε κατ΄ ιδίαν συνάντηση από τον πρωθυπουργό Κο Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψης του στην Κέρκυρα 4–5 Δεκεμβρίου, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τα αιτήματα των ναυτεργατών στις γραμμές Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Λευκίμμης, Παξών και διαποντίων νήσων».

φωτογραφία: enimerosi.com