Γενική συνέλευση του ESPO παρουσία της διοίκησης του ΟΛΠ

                                                                             espo logo

 

Στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ευρωπαϊκών Λιμένων (ESPO) που γίνεται στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας 14-16 Μαΐου 2014, θα παραστούν ως εκπρόσωποι του ΟΛΠ Α.Ε. ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος κ. Γιώργος Ανωμερίτης και ο Γενικός Δ/ντής κ. Σταύρος Χατζάκος. Στη Γενική Συνέλευση έχουν κληθεί να παραστούν ο Υπουργός ΥΝΑ κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Επίτροπος Siim Kallas, εκπρόσωποι όλων των φορέων της ναυτιλίας, της λιμενικής βιομηχανίας και των Συνδικάτων, καθώς και εκπρόσωποι- μέλη της ESPO από 265 λιμάνια.

Κύρια θέματα είναι η ανταγωνιστικότητα μεταξύ τομέων δραστηριοτήτων των

Ευρωπαϊκών λιμανιών, καθώς και οι θέσεις υποψηφίων και κομμάτων για το νέο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο πάνω στο θέμα της ψήφισης νέου Κανονισμού για τη λιμενική αγορά.

Στα 10 στρογγυλά τραπέζια, τα οποία θα ακολουθήσουν τη Γενική Συνέλευση, θα συζητηθούν τα θέματα των Διευρωπαϊκών Δικτύων (TEN-T), των θαλάσσιων διαδρομών, τα Ecoports, η ανάπτυξη της έρευνας στα λιμάνια, η πράσινη ενέργεια (LNG) κ.α.

Η Γενική Συνέλευση θα κλείσει τις εργασίες της με μια τιμητική εκδήλωση για την Ελλάδα, τον Πειραιά και τον ΟΛΠ Α.Ε., αφού θεωρείται βέβαιο ότι η Γ.Σ. θα αποφασίσει ότι οι εργασίες της επόμενης Γ.Σ. της ESPO θα γίνουν το Μάιο του 2015 στο Λιμάνι του Πειραιά.