Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια εναντίον της κυβέρνησης

Στην απεγία της Τετάρτης 17 Μαίου συμμετέχυν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας.
Η Ελληνική κοινωνία  βιώνει ένα νέο μνημονιακό εφιάλτη που οδηγεί τους πολίτες στην πλήρη εξαθλίωση.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποδεχόμενη πλήρως τις απαιτήσεις των δανειστών ( Ε.Ε. Ε.Κ.Τ. Δ.Ν.Τ) φέρνει προς ψήφιση νέο πακέτο μέτρων το οποίο καταδικάζει την προοπτική της Χώρας στην ύφεση , την σκληρή λιτότητα και στον εργασιακό μεσαίωνα.
• Μετατρέπει τις συντάξεις οριστικά σε επίδομα φτώχειας και ουσιαστικά καταργεί από το 2019 την λεγόμενη «προσωπική διαφορά» και ολοκληρώνει το έγκλημα που έγινε με τους προηγούμενους νόμους και τον νόμο Κατρούγκαλου για νέους και παλιούς συνταξιούχους.
• Συνεχίζει την υπερφορολόγηση θεσπίζοντας αφορολόγητο στα 5.600 ευρώ και βάζει νέο χαράτσι σε συνταξιούχους και μισθωτούς .
• Παρεμβαίνει σε ολόκληρο το εργασιακό τοπίο και ανατρέπει πλήρως την εργατική νομοθεσία.
• Καταργεί την Υπουργική απόφαση για έγκριση η όχι στις ομαδικές απολύσεις και μεταβιβάζει το όλο θέμα στο Α.ΣΕ (Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας) για έλεγχο με τυπικά χαρακτηριστικά.
• Εμμέσως οδηγεί στο (Lock out) από την πίσω πόρτα με εξπρές δικάσιμο «Υπερ- ασφαλιστικών μέτρων». Θέτει σε αμφισβήτηση και αυτόν τον θεσμό της διαιτησίας παρά το γεγονός ότι το ζήτημα της Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) έχει κριθεί οριστικά από το ΣτΕ.
Οι ιδιωτικοποιήσεις λαμβάνουν πλέον γενικευμένο χαρακτήρα σε όλα τα Λιμάνια και σε κάθε Δημόσια επιχείρηση.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση έχουμε χρέος όλοι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι οι άνεργοι να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ  λέγοντας ένα μεγάλο ΟΧΙ στο 4ο μνημόνιο εξαθλίωσης της κοινωνίας.
Ιδιαίτερα στο χώρο των Λιμανιών που βρισκόμαστε σε δύσκολες διαπραγματεύσεις για το νέο εργασιακό τοπίο στον Ο.Λ.Π, Ο.Λ.Θ.  αλλά και στα άλλα λιμάνια οφείλουμε να συμμετέχουμε ΔΥΝΑΜΙΚΑ στην μεγάλη Πανεργατική απεργία της Τετάρτης  17 Μαΐου 2017.
Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι , οι συνταξιούχοι, οι βιοτέχνες και έμποροι να σταματήσουμε την ψήφιση του 4ου μνημονίου.
Καλούμε τους εργαζόμενους στα Λιμάνια να συμμετέχουν στην απεργία αλλά και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις.
Οι εργαζόμενοι του Ο.Λ.Π θα συμμετάσχουν στην Κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας στην Πλατειά Κλαυθμώνος την Τετάρτη 17 Μαΐου στις 11π.μ.