Εγκαίνια της επέκτασης του προβλήτα 3 της COSCO από τον Αντώνη Σαμαρά

 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε τόσο στην απόφαση της ΕΚΤ, ενώ δεν έχασε ευκαιρία να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει εκλογών

Αναφορά στην απόφαση του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στα εγκαίνια του έργου επέκτασης του προβλήτα 3 της Cosco στον Πειραιά.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για ιστορική απόφαση και τόνισε πως η Ελλάδα θα συμμετέχει, όπως δήλωσε και ο Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, εφόσον τηρήσει τις δεσμεύσεις της και είναι σε πρόγραμμα.

«Ευρώ χωρίς τήρηση δεσμεύσεων δεν μπορεί να σταθεί», συνέχισε και πρόσθεσε πως «εκείνοι που ονειρεύονται τη ματαίωση των επενδύσεων οδηγούν τη χώρα σε ατύχημα».

 

Μιλώντας για τις εκλογές της Κυριακής και τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός είπε ότι μετράει και η τελευταία ψήφος καθώς το πρώτο κόμμα παίρνει 50 έδρες επιπλέον και αν είναι η ΝΔ θα σχηματίσει κυβέρνηση με τις ευρωπαϊκές δυνάμεις.

«Το άλλο κόμμα δεν έχει σύμμαχο και δεν μπορεί να βρει το δικό του εαυτό. Κρίνεται αν θα μπει η Ελλάδα στην τροχιά της σύγχρονης ανάπτυξης ή θα βουλιάξει στην ύφεση. Ας μην αφήσουμε μια μειοψηφία αρνητών της ανάπτυξης να μας βάλει σε περιπέτεια», είπε μεταξύ άλλων ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως είναι «συνονθύλευμα από συνιστώσες αριστεριστών του πιο παρωχημένου κρατισμού που θέλει να μας κυβερνήσει».

Επίσης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να κρατικοποιήσει τα πάντα.

«Συνομιλούν με το χθες. Έχουν χάσει την επαφή με τον κόσμο που ανοίγεται μπροστά μας. Εγώ πιστεύω ότι χρειάζονται επενδύσεις και κεφάλαια και για αυτό προσελκύουμε διεθνείς επενδυτές», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην επένδυση της Cosco στον Πειραιά τόνισε ότι από το 2008 έχει οκταπλασιαστεί η εμπορική κίνηση και το λιμάνι είναι το ταχύτερο αναπτυσσόμενο στον κόσμο το 2012 και το 2013 και στην Ευρώπη το 2014.

«Αυτό θα πει ανάπτυξη στην πράξη», υπογράμμισε και σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ότι «εμείς είμαστε με τους επενδυτές και οι άλλοι με εκείνους που προτιμούν να καταπατείται η δημόσια περιουσία για να υπάρχουν άνεργοι και να μπορούν ψηφοθηρικά να τους εκμεταλλεύονται».