Διάλυση των Λιμενικών Αρχών στην Κεφαλονιά καταγγέλει η Ε.Π.Λ.Σ.Κ.Ι

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΚΕΦ/ΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

 

 

Aργοστόλι Κεφ/νιας

28100 Κεφαλονιά Αργοστόλι 05/10/2015

τηλ. 26710 22224 Αρ. Πρωτ. 34

fax : 26710 22202

e-mail: [email protected]

http://www.eplski.gr ΠΡΟΣ:

1) κ. Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

2) Γρ. 3ου ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.

ΚΟΙΝ: 1) Βουλευτή Κεφ/νιας-Ιθάκης

2) Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

3) Δήμαρχο Κεφ/νιας

4) ΠΟΕΠΛΣ

5) Μ.Μ.Ε.

Θέμα: Μεταθέσεις 2015: διάλυση των Λιμενικών Αρχών στην Κεφαλονιά.

 

Με έκπληξη διαπιστώνουμε την πλήρη αποστελέχωση της περιοχής μας, συνεπεία των τακτικών μεταθέσεων 2015. Παραθέτουμε τα στοιχεία που φανερώνουν το μέγεθος του προβλήματος:

Οργανική δύναμη συνολικά σε όλες τις Υπηρεσίες της Κεφαλονιάς, σύμφωνα με τον οργανόγραμμα: 72 άτομα

Υπάρχουσα δύναμη πριν τις μεταθέσεις 65 άτομα, δηλαδή 7 άτομα κάτω από την οργανική.

Φεύγουν με μετάθεση 29 άτομα με ημερομηνία χορήγησης φύλλου πορείας την 12/10/2015, ενώ έρχονται μόλις εννέα άτομα, σε άγνωστη ημερομηνία.

Από 10% υποστελέχωση πάμε στο 40% και πλέον οδηγούμαστε σε διάλυση.

Απομένουν 45 άτομα σε όλο το νησί για την επάνδρωση του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας, της ΑΕΝ Ιονίων Νήσων, του ΠΛΣ 118, του Λιμενικού Τμήματος Πόρου Κεφ/νιας, του Λιμενικού Τμήματος Σάμης Κεφ/νιας, του Λιμενικού Φυλακίου Ληξουρίου και του Λιμενικού Σταθμού Φισκάρδου.

Δυστυχώς επαληθευόμαστε ότι ο Λιμενικός Καλλικράτης και η κατάργηση των Λιμενικών σταθμών Ληξουρίου, Σάμης και Πόρου στην περιοχή μας θα λειτουργούσε σαν δούρειος ίππος για την περαιτέρω αποδυνάμωση της Υπηρεσίας μας. Η υποτιθέμενη ενίσχυση του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας, που θα γινόταν για την υποστήριξη από αυτό όλων των άλλων υφιστάμενων κλιμακίων του στο νησί, έμεινε στα χαρτιά.

Επειδή προφανώς οι αρμόδιες Υπηρεσίες έχουν υποπέσει σε σοβαρά λάθη κατά τον προγραμματισμό των μεταθέσεων, καλούμε τον κ. Αρχηγό του Λ.Σ. να δώσει τις κατάλληλες εντολές για να διασφαλιστεί η ενίσχυση και η εύρυθμη λειτουργία των Λιμενικών Αρχών στην περιοχή μας.

Ζητάμε από τους τοπικούς πολιτικούς άρχοντες να παρέμβουν προς κάθε κατεύθυνση για να αποτρέψουν την περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων Υπηρεσιών στο νησί μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΜΑΤΕΛΑΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΓΓΟΥΡΙΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ{jcomments on}