Αντίθετη στα “ξεπουλήματα” των λιμανιών η κυβέρνηση

Ξεκάθαρος στο μήνυμα του ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Θοδωρής Δρίτσας καθώς όπως τόνισε στην τηλεόραση του Mega σήμερα το πρωί, η κυβέρνηση και από άποψη στρατηγικής δεν είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων.

“Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τα ξεπουλήματα των λιμανιών”, τόνισε, σημειώνοντας ωστόσο, ότι ειδικά για το λιμάνι του Πειραιά πρέπει να λυθούν επείγοντα και σοβαρά ζητήματα.

Ο κ. Δρίτσας κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι καθυστέρησαν στη λήψη αποφάσεων και ρυθμίσεων, έτσι ώστε η νομοθεσία της Ελλάδας να εναρμονιστεί με ό,τι προβλέπεται διεθνώς.

Όσο αφορά τον ΟΛΠ ο κ. Δρίτσας σημείωσε ότι “πρέπει να τρέξουμε για μία νέα σύμβαση παραχώρησης του ελληνικού Δημοσίου προς τον ΟΛΠ, που θα κατοχυρώνει και θα οριοθετεί πλήρως την ταυτότητα του λιμανιού”.

Η θέση της κυβέρνησης είναι οτι “δεν μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε συζήτηση, αν το λιμάνι δεν αποκτήσει την οριοθετημένη, θεσμοθετημένη και νομοθετημένη ταυτότητά του”. Πρόκειται για μία διαδικασία που είναι σε εξέλιξη, υπογράμμισε ο κ. Δρίτσας.

Ερωτηθείς για το αν ασκούνται πιέσεις από το εξωτερικό, ο κ. Δρίτσας σημείωσε ότι «οι πιέσεις είναι προφανείς».