/

Άνοιξε και πάλι το λιμάνι του Πειραιά

pctΕπαναλειτουργεί μετά από οκτώ ημέρες από σήμερα Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 το λιμάνι του Πειραιά το οποίο παρέμενε κλειστό μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις που κηρύχθηκαν λόγω του τραγικού δυστυχήματος το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας όπου έχασε τη ζωή ένας εργαζόμενος.
Σύμφωνα με στελέχη του λιμανιού θα χρειαστούν 15 ημέρες για να αποκατασταθεί η ομαλή εξυπηρέτηση των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων καθώς στο αγκυροβόλιο έχουν συνωστιστεί 36 συνολικά 23 πλοία εμπορευματοκιβωτίων εκ των οποίων 23 είναι feeders μεταφορικής ικανότητας από 1.000-2.100 κουτιών το καθένα και 13 mother πλοία. Το σύνολο των κινήσεων υπολογίζεται ότι είναι άνω των 42.000 εμπορευματοκιβωτίων. Επίσης, λόγω της συμφόρησης τρία πλοία παρέκαμψαν τον Πειραιά αλλάζοντας δρομολόγιο.
Το σωματείο των εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ αποφάσισε την αναστολή των συνεχόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων και την προκήρυξη νέας για την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Νοεμβρίου.
Σε ανακοίνωση του το σωματείο επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι οι εργαζόμενοι με τις κινητοποιήσεις τους κατάφεραν μεταξύ άλλων
-Τη δέσμευση της εταιρείας και του Υπουργείου για να συγκροτηθεί Επιτροπή Υγιεινής και Ασφαλείας με την συμμετοχή μελών του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ.
– Την αναγνώριση και κατοχύρωση του Σωματείου μας που είναι όπλο στα χέρια των εργαζομένων μέσα στο λιμάνι.
-να αναγκάσουν την εταιρεία και την κυβέρνηση έστω να αναγνωρίσει το πρόβλημα για τις εργατικές πόστες, συνεχίζουμε μέχρι να πραγματοποιηθεί το αίτημα μας για 6άρα πόστα.
-να κάνουν γνωστό σε όλους τι πραγματικά συμβαίνει στον υποτιθέμενο «παράδεισο» της COSCO με την εντατικοποίηση και τις κόντρα βάρδιες, τα 12ώρα, τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας, με την ομηρία των εργολαβικών εργαζομένων.
Η πάλη για τη ΣΣΕ που διασφαλίζει τα δικαιώματα των όλων των εργαζομένων συνεχίζεται με καλύτερους όρους, προετοιμάζοντας τη νέα 48ωρη απεργία,.
Το νέο ΔΣ έχοντας εξασφαλίσει και στα χαρτιά την αντιπροσωπευτικότητα του Σωματείου μας θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες τη πρόταση για υπογραφή ΣΣΕ, προστίθεται στην ανακοίνωση.