Ανακατασκευάζεται το λιμάνι της Σαντορίνης

Λιμάνι της Σαντορίνης, Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία

Η πλήρης ανακατασκευή του λιμανιού της Σαντορίνης, λόγω των ζημιών που έχει υποστεί η μία προβλήτα -μήκους 62 μέτρων- μπροστά από τον ανοιχτό επιβατικό σταθμό, αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη, υπό τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και τον γενικό γραμματέα Λιμένων, Χρήστο Λαμπρίδη.

AdTech AdΕδώ και καιρό ο δήμος της Σαντορίνης είχε προχωρήσει σε αποκλεισμό της συγκεκριμένης προβλήτας στο λιμάνι του Αθηνιού όπου εξυπηρετούνται πλοία της ακτοπλοΐας, καθώς είχε διαπιστωθεί ότι τα τσιμεντένια μπλόκια είχαν πάρει επικίνδυνη κλίση και η πρόσδεση πλοίων της ακτοπλοΐας, αλλά και η επιβίβαση βαρέων οχημάτων στο συγκεκριμένο χώρο, δεν ήταν ασφαλής. Εξαιτίας αυτού του προβλήματος, μάλιστα, υπήρχαν καθυστερήσεις στις προσεγγίσεις πλοίων της ακτοπλοΐας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, λόγω της αυξημένης επιβατικής κίνησης.

Στη σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας ήταν παρόντες ο διευθυντής Λιμενικών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θεόδωρος Τσουκαλάς, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο δήμαρχος Σαντορίνης, Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σαντορίνης, Ηλίας Πελέκης.

Εκπρόσωποι της τεχνικής εταιρείας που πραγματοποίησε έλεγχο στις λιμενικές εγκαταστάσεις ανέλυσαν τις ζημιές που έχουν δημιουργηθεί και πρότειναν σειρά λύσεων. Ο δήμαρχος Σαντορίνης και ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων επέμειναν στο πόσο μεγάλη είναι η σημασία του λιμένα του Αθηνιού, ο οποίος δέχεται τεράστιο τουριστικό φόρτο το καλοκαίρι, αλλά και βαριά φορτία το χειμώνα, οπότε γίνονται οι επισκευές στο νησί και μεταφέρονται μεγάλες ποσότητες υλικών.

Ο κ. Κουρουμπλής αναγνώρισε τη σημασία του λιμανιού και επέμεινε ότι το έργο το οποίο θα γίνει πρέπει να έχει αποτέλεσμα  ένα λιμάνι που να έχει επάρκεια και να αντέξει στο χρόνο, δεδομένων των εδαφολογικών και κλιματικών συνθηκών του νησιού.

Ο αντιπεριφερειάρχης ζήτησε την πολιτική στήριξη του υπουργού Ναυτιλίας για την εκτέλεση του έργου και ο υπουργός δήλωσε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για να γίνει ένα καλό έργο.

Συστάθηκε ολιγομελής επιτροπή για την εποπτεία της εκτέλεσης του έργου, η οποία αποτελείται από τον κ. Λαμπρίδη, τον κ. Λεονταρίτη και τον κ. Πελέκη, καθώς και από στελέχη της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής.

Πηγή: news247.gr