Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βρέθηκαν οι Πήτερ Λιβανός και Δημήτρης Κοπελούζος

Πήτερ Λιβανός

Τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης επισκέφτηκαν οι εφοπλιστές Δημήτρης Κοπελούζος και Πήτερ Λιβανός. Οι δύο άντρες που ηγούνται των εταιριών Gastrade και Gaslog LNG αντίστοιχα, είχαν μία σύντομη αλλά περιεκτική ενημέρωση από τον πρόεδρο του, Χρήστο Δούκα, για το προφίλ του λιμανιού που θα καλείται να εξυπηρετήσει τα projects για το LNG, τόσο στην φάση κατασκευής των έργων  όσο και στη λειτουργία τους.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Χρήστος Δούκας ενημέρωσε τους δυο επικεφαλής των επενδυτικών Ομίλων για τις δυνατότητες του λιμένα Αλεξανδρούπολης στους τομείς που όπως είπε «οφείλουμε να δράσουμε γρήγορα αποφασιστικά και αποτελεσματικά,» που είναι οι συνδυασμένες μεταφορές, ο θαλάσσιος τουρισμός και η ενέργεια.

Πήτερ Λιβανός

Από την πλευρά τους οι δυο επικεφαλής των επενδυτικών Ομίλων σύμφωνα με τον κ. Δούκα, σχολίασαν πως ανοίγονται τεράστιες δυνατότητες στο ενεργειακό κομμάτι και μετατροπή της περιοχής σε ενεργειακό κόμβο, γεγονός που αποκτά εθνική σημασία, ενώ δεσμεύτηκαν πως οι δυνατότητες για να υλοποιηθούν αυτά τα πρότζεκτ είναι επί τάπητος με δεδομένο ότι, τόσο η ελληνική κυβέρνηση ,όσο και η τοπική κοινωνία αλλά και τα επενδυτικά fands είναι αποφασισμένα να προχωρήσουν αυτά τα έργα.

Οι κύριοι Κοπελούζος και Λιβανός κάλεσαν μέσω του κου Δούκα, στελέχη του Οργανισμού στις εγκαταστάσεις τους, ώστε να δουν από κοντά την υλοποίηση τέτοιων προτζεκτ όπως αυτό του LNG.