ΟΛΕ: Free Wi-Fi HotSpot στην “Νέα Μαρίνα” Ελευσίνας-

eleysina2Σημείο ελεύθερης ασύρματης πρόσβασης στο Ίντερνετ (Wi-Fi HotSpot) δημιούργησε ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ σε χώρους αναψυχής και περιπάτου της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος (ΧΖΛ) Ελευσίνας και συγκεκριμένα στη θέση “Νέα Μαρίνα”, όπου έχουν τοποθετηθεί δύο “έξυπνα” ηλιακά παγκάκια, τα οποία λειτουργούν πλέον ως ένας ολοκληρωμένος ψηφιακός σταθμός διευκολύνσεων προς τους χρήστες.

Η πρόσβαση στο διαδίκτυο προσφέρεται από τον Ο.Λ.Ε. ΑΕ δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες και τους ελλιμενιζόμενους στη Νέα Μαρίνα και πραγματοποιείται με απλή επιλογή τοπικής σύνδεσης στο δίκτυο με την ονομασία Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας. Η υλοποίηση της σύνδεσης γίνεται μέσω οπτικής ίνας ταχύτητας 100 mbps αποκλειστικής χρήσεως για τον συγκεκριμένο σκοπό και αντίστοιχης υποδομής τοπικής μικροκυματικής ζεύξης.

Η ενεργοποίηση του σύγχρονου και ταχύτατου ασύρματου δίκτυο Wi-Fi αποτελεί συνέχεια του έργου της τοποθέτησης των δύο “έξυπνων” ηλιακών πάγκων στη Νέα Μαρίνα.

Τα “έξυπνα” παγκάκια διαθέτουν ενσωματωμένες κυψέλες που μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική και ενσωματωμένο Wi-Fi router. Έχουν 2 θύρες USB, όπου καθένας μπορεί να φορτίσει δωρεάν οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή και 2 θύρες ασύρματης φόρτωσης, εφόσον τα κινητά διαθέτουν τεχνολογία επαγωγικής φόρτισης.

Το ανωτέρω έργο εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της πόλης, που πραγματοποιεί ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ ιδίαν δαπάνη σε σημεία αρμοδιότητάς του, με στόχο τον εκσυγχρονισμό της εικόνας του παραλιακού μετώπου της Ελευσίνας ενόψει της ανακήρυξης της πόλης ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2023 καθώς και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης.