Βίντεο από τη διάσωση των επιβατών του Le Boreal

 

Όπως διαβάσατε σε χθεσινό δημοσίευμα, στο 10.000 τόνων κρουαζιερόπλοιο Le Boreal της γαλλικής Compagnie du Ponant, εκδηλώθηκε μεγάλης έκτασης πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο. Το πλοίο έμεινε ακυβέρνητο για αρκετή ώρα και ήταν ορατός ο κίνδυνος να παρασυρθεί από τα θαλάσσια ρεύματα και κινδυνεύσει να προσαράξει στο ακρωτηριο Dolphin, στα Ανατολικά Φώκλαντς.

Το περιστατικό αυτό ανάγκασε τον πλοίαρχο του Le Boreal να διατάξει τους 347 επιβάτες και το πλήρωμα να εγκαταλείψουν το πλοίο.

Βρετανικές δυνάμεις που εδρεύουν στα νησιά Φώκλαντ ανταποκρίθηκαν στο σήμα κινδύνου που εξέπεμψε το πλοίο και συμμετείχαν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με δυο ελικόπτερα της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίαςτύπου  Sea King μαζί με άλλα δύο ελικόπτερα υποστήριξης, ένα C130 Hercules και ένα αεροσκάφος τύπου Voyager, καθώς και το περιπολικό σκάφος HMS Clyde του Βασιλικού Ναυτικού καθώς επίσης και ολλανδικά ρυμουλκά.

Τα ελικόπτερα απομάκρυναν 79 άτομα από το κατάστρωμα του Le Boreal και από δύο σωστικές σχεδίες που είχαν πέσει ήδη στο νερό, ενώ το HMS Clyde προσέφερε βοήθεια σε δύο ακόμη σωσίβιες λέμβοι με πάνω από 200 άτομα.

Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα από το Le Boreal έχουν καταμετρηθεί και δέχονται όλες τις απαραίτητες φροντίδες στα νησιά Φώκλαντ. Το Le Boreal θα ρυμουληθεί στα νησιά Φώκλαντ από τα δύο ολλανδικά ρυμουλκά για να γίνει λεπτομερής αξιολόγηση της κατάστασης του μετά την πυρκαγιά.

Στο video που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου μπορείτε να δείτε πλάνα από την διαδικασία διάσωσης των επιβατών του Le Boreal.

 

 

{jcomments on}