Τέταρτο πλοίο “OASIS” για τη Royal Caribbean

Η Royal Caribbean, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο, παρήγγηλε και το τέταρτο πλοίο της σειράς OASIS, το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου, αυξάνοντας τις κεφαλαιακές δαπάνες της κατά 1,8 δισ. δολάρια.

Τα ναυπηγεία South Korea STX , τα οποία έχουν κατασκευάσει δύο από τα πλοία OASIS 225.300 τόνων για την Royal Caribbean και αυτή τη στιγνή χτίζουν το τρίτο, θα κατασκευάσουν το νέο πλοίο, όπως ανέφεραι η εταιρεία σε δήλωση της την Παρασκευή.

Με 16 καταστρώματα και πάνω από 2.700 καμπίνες τα πλοία κατηγορίας OASIS μπορούν να φιλοξενήσουν 6.300 επιβάτες και πλήρωμα 2.400 περίπου.

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε το κόστος κατασκευής του πλοίου, αλλά οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα προηγούμενα πλοία Oasis έχουν κοστίσει περίπου 1,4 δισ. δολάρια. Η Royal Caribbean αναθεώρησε τις κεφαλαιακές της δαπάνες στα 6.800.000.000 δολάρια μέχρι το 2018, σε σχέση με προηγούμενη πρόβλεψη για $ 5.000 εκατομμύρια μέχρι το 2017.

Η Royal Caribbean τον περασμένο μήνα αύξησε τα κέρδη της μετά από μια μεγάλη αύξηση των κρατήσεων. Αυτό είναι ένα σήμα πως η παγκόσμια βιομηχανία κρουαζιέρας σιγά-σιγά αναρρώνει μετά από αρκετά χρόνια των ισχνών αγελάδων.

Το πλοίο θα ναυπηγηθούν από την STX France, το 66,6% ανήκει στην STX και 33,3% από το γαλλικό κράτος.

Τα δύο πρώτα πλοία κατηγορία Oasis χτίστηκαν στο Turku, της Φινλανδίας, ενώ το τρίτο σκάφος, δύο τόνους μεγαλύτερο από τα αδελφά το, χτίζεται στο Saint- Nazaire, της Γαλλίας. Η παράδοση έχει προγραμματιστεί στα μέσα του 2016.