/

Συγκρούστηκε με δεξαμενόπλοιο στα Δαρδανέλια το Celestyal Crystal

Celestyal Cristal damage

Το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal συγκρούστηκε στις 1:25 τοπική ώρα μετά τα μεσάνυχτα στη Βόρεια είσοδο των στενών των Δαρδανελίων με το product tanker STI PIMLICO με σημαία Nήσων Μάρσαλ το οποίο έπλεε από το Taupse της Ρωσίας προς τη Μάλτα. Στο κρουαζιερόπλοιο επέβαιναν 853 επιβάτες και τα 382 μέλη του πληρώματος. Όπως δήλωσε το Control Traffic Center είχε προειδοποιήσει τα δυο πλοία για την επικείμενη σύγκρουση τους και ρίχνει τις ευθύνες στους αξιωματικούς.

Τα δυο πλοία έχουν αγκυροβολήσει ανοιχτά της Καλλίπολης ενώ υπάρχουν πληροφορίες για μερικούς ελαφρά τραυματίες επιβάτες του Celestyal Crystal.

Σύμφωνα με την διαχειρίστρια εταιρεία, το κρουαζιερόπλοιο έχει υποστεί μόνο κατασκευαστικές ζημιές και αναμένεται επιθεώρησή του από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Το δεξαμενόπλοιο έχει υποστεί ρήγμα στις δεξαμενές έρματος με αποτέλεσμα να σημειωθεί εισροή υδάτων και το δεξαμενόπλοιο να πάρει κλίση 15 μοιρών

Η εταιρεία ενημερώνει διαρκώς τον θάλαμο επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και βρίσκεται σε επαφή με τις τουρκικές αρχές ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή αποβίβαση των επιβατών.