Quantum of the Seas: ένα Smart κρουαζιερόπλοιο με τα μάτια του nautilia.gr

Quantum 1

Quantum Of The Seas –

Ενσωμάτωση Καινοτόμων Τεχνολογιών για ξέγνοιαστα ταξίδια

Το Smart κρουαζιερόπλοιο – QUANTUM OF THE SEAS πρωτοπορεί λανσάροντας μία σειρά από Νέες Τεχνολογίες για ξέγνοιαστα ταξίδια

Επιβίβαση σε 10 λεπτά – Εξελιγμένο σύστημα εντοπισμού αποσκευών – πλήρωμα εφοδιασμένο με Windows Tablets – Εξαιρετική ποικιλία επιλογών – Bar tender ρομπότ !

Τα εύκολα στη χρήση συστήματα επεκτείνουν τις επιλογές των πελατών και απλοποιούν τα χρονοδιαγράμματα. Η τεχνολογία RFID επιταχύνει τη διαδικασία επιβίβασης και επιτρέπει στους επισκέπτες να παρακολουθούν τις αποσκευές τους σε κάθε βήμα της επιβίβασης ή αποβίβασης τους.

Συνολικά, η πελατοκεντρική τεχνολογία κάνει το Quantum of the Seas ΕΞΥΠΝΟ σε έξι σημεία:

 

SMART Check-In:

Οι διακοπές με το Quantum of the Seas αρχίζουν από το σπίτι, όπου οι επιβάτες μπορούν να εκδώσουν τα έγγραφα επιβίβασης Online, να σκανάρουν και να κάνουν upload τη φωτογραφία της ταυτότητας τους, και να λάβουν ψηφιακή επιβεβαίωση επιβίβασης. Τη στιγμή που φτάνουν στο λιμάνι για την αναχώρηση, οι ταξιδιώτες μπορούν να προχωρήσουν από ον ειδικό διάδρομο για γρήγορη επιβίβαση που τους μεταφέρει” σε 10 λεπτά χωρίς να απαιτείται αναμονή στο check-in counter για συμπλήρωση εντύπων .

Οι ταξιδιώτες είναι σε θέση να παρακολουθούν τις αποσκευές τους σε πραγματικό χρόνο από τα smartphones τους. Με την τεχνολογία RFID οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθούν τα βασικά σημεία που θα βρίσκονται οι αποσκευές τους καθ’οδόν προς την καμπίνα τους. Κατά την αναχώρηση, η διαδικασία επαναλαμβάνεται.

SMART Concierge: Ευελιξία καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού

Το Quantum of the Seas προσφέρει νέα βραχιόλια – wristbands (RFID WOWband) ταξιδιωτών, που με μια μόνο απλή κίνηση σας βοηθούν στην γρήγορη πλοήγηση εντός του πλοίου, μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας εν πλω, ενώ χρησιμεύει και ως κλειδί δωματίου. Επίσης, μέσω του wristband μπορείτε να σχεδιάσετε το σύνολο της διαμονής σας κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας, κάνοντας κράτηση για δείπνο, για εκδρομές στην ακτή, ραντεβού αισθητικής / spa, και πολλά ακόμη.

Το Royal iQ, είναι διαθέσιμο ως downloadable app και παρέχεται σε αυτόνομους iQ σταθμούς σε διάφορα σημεία του πλοίου. Το Royal iQ επιτρέπει στους πελάτες να διαχειρίζονται διάφορα στοιχεία κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας και περιλαμβάνει ένα βολικό ημερολόγιο που παρέχει με μια ματιά τις διάφορες επιλογές του προγράμματός τους, και ταυτόχρονα τους δίνει τη δυνατότητα να κρατούν επαφή με γνωστούς και το σπίτι μέσω τηλεφώνου παρέχοντας και δυνατότητες αποστολής κειμένου.

SMART Υπηρεσία: Το πλήρωμα γνωρίζει καλύτερα τους ταξιδιώτες και μπορεί να προβλέπει τις ανάγκες του

Μέσω των εφαρμογών που χρησιμοποιούν οι ταξιδιώτες, τα μέλη του πληρώματος γνωρίζουν τις προτιμήσεις τους και είναι σε θέση να προσαρμόζει τις ήδη εξαιρετικά εξατομικευμένες υπηρεσίες σε ακόμη υψηλότερο βαθμό. Αν ένας ταξιδιώτης επιθυμεί φαγητό χωρίς γλουτένη, να παρακολουθήσει την πρώτη παράσταση στα show, ή σιάτσου μασάζ, τα χαρακτηριστικά του έξυπνου πλοίου επιτρέπουν στα μέλη του πληρώματος να προβλέψουν κάθε ανάγκη.

SMART Βιωσιμότητα: καθαρότερο και πιο “πράσινo” πλοίο

Η τεχνολογία έχει παίξει ακόμη ένα ρόλο στο να καταστεί το πλοίο πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Εξελιγμένα τεχνολογίες και μεθοδολογίες χρησιμοποιήθηκαν για να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας του κρουαζιερόπλοιου με την αποτελεσματική διαμόρφωση του σκελετού και τον σχεδιασμό των μηχανών και των συσκευών εξοικονόμησης ενέργειας. Στο πλοίο έχει εξαλειφθεί η χρήση των λαμπτήρων πυρακτώσεως. Όλος ο φωτισμός παρέχεται από λαμπτήρες χαμηλής ενέργειας LED ή φθορισμού. Αισθητήρες κίνησης χαμηλώνουν τον φωτισμό στους διαδρόμους όταν είναι άδειοι.

SMART Connect: Λήψεις με ταχύτητες εφάμιλλες της σύγχρονης ζωής

Το Quantum of the Seas θα λειτουργεί με πρωτοφανείς ταχύτητες ευρυζωνικότητας, χρησιμοποιώντας δορυφόρους της O3b Networks. Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν streaming video, να ελέγξουν το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, να έχουν εικόνα των μετοχών τους, σύνδεση με μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με μέσα μαζικής ενημέρωσης και να απολαύσουν πρόσωπο-με-πρόσωπο συνομιλίες μέσω βίντεο – ακόμα και στη μέση του ωκεανού.

Επιπλέον, η συνδεσιμότητα του Quantum καθιστά δυνατό σε κάθε ένα από τα SeaPods στο χώρο του SeaPlex να γίνει μια ζωντανή παγκόσμια σουίτα παιχνιδιών βίντεο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το Xbox Live και να ανταγωνίζονται με άλλους παίκτες σε όλο τον κόσμο.

SMART Εμπειρίες:

Η Τεχνολογία συμβάλει στην απόλαυση αλλά και σε πολλές εκπλήξεις πάνω στο Quantum of the Seas. Ένας ολοκαίνουργιος χώρος, το Bionic Bar, φέρνει στο επίκεντρο τα ρομπότ εν δράσει. Οι επισκέπτες παραγγέλνουν μέσω tablet και στη συνέχεια διασκεδάζουν βλέποντας bartenders ρομπότ να “εργάζονται σκληρά” αναμειγνύοντας κοκτέιλ.

Ρομπότ προσφέρουν ένα άλλο διασκεδαστικό χαρακτηριστικό στο Quantum of the Seas. Το Two70 είναι ο χώρος έξι οθονών Robot (Roboscreens), οι οποίες παρουσιάζουν παραστάσεις έκπληξη κατά τη διάρκεια της κάθε κρουαζιέρας, δημιουργώντας σκηνές στα ύψη, στρίβοντας σε γωνία, ή όταν ενώνονται σε ένα. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν επίσης την εμπειρία Vistarama, που προσφέρουν γυάλινοι τοίχοι από το δάπεδο μέχρι την οροφή, που μετατρέπουν την επιφάνεια του περιβάλλοντος προβάλλοντας κάθε πραγματική ή φανταστική σκηνή συμπεριλαμβανομένου του πολυδιάστατου θεάματος Starwater.

Το Quantum Class διαθέτει 18 καταστρώματα, είναι 167.800 κόρων και μεταφέρει 4.180 άτομα σε δίκλινα δωμάτια. Διαθέτει 2.090 καμπίνες. Δυο από τις νέες τεχνολογίες που ενσωματώνει το Quantum of the Seas είναι το North Star και το Rip Cord.

Το North Star είναι μια μεταλική κάψουλα στην άκρη ενός μπράτσου μέσα από την οποία ο επιβάτης έχει τη δυνατότητα να ανυψωθεί 92μ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και να έχει μια πανοραμική θέα του πλοίου αλλά και μια μοναδική εμπειρία.

  North Star1    North Star2    Quantum 4

Το Rip Cord δίνει τη δυνατότητα ακόμα και σε αρχάριους να ζησουν μια μοναδικη εμπειρία sky diving σε έναν ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.

Rip Cord

Φυσικά από ένα επιβλητικό κρουαζιερόπλοιο όπως το Quantum of the Seas δεν θα μπορούσε να λείπει και μια πινελιά τέχνης. Στο κατάστρωμα Νο 15 βρίσκεται τοποθετημένη η μεταλλική φούξια πολική αρκούδα “from Afar” η οποία φιλοτεχνήθηκε από τον Lawrence Argent. Το έργο αποτελείται από 2980 κομμάτια, έχει ύψος 9,14μ και στοίχησε 5,2 εκ δολάρια.

   from Afar

  Quantum 2    Quantum 3    Quantum 5    Quantum 6

  Quantum 7    Quantum 8    Quantum 9