Παρουσιάστηκε και επίσημα η Celestyal Cruises και ανακοινώθηκε η δρομολόγηση νέου πλοίου

Photo1

Θετικός απολογισμός της ελληνικής κρουαζιέρας για το 2014 και δυναμική προοπτική για την επόμενη χρονιά.

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, ο κος Κυριάκος Αναστασιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Louis Cruises, παρουσίασε  τη «Celestyal Cruises» και το νέο λογότυπο που εντάσσεται στη συνολική αναπτυξιακή στρατηγική της εταιρείας. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Υιοθετούμε μία λέξη που κυριολεκτικά σημαίνει «ουράνια» και συνδέεται με έννοιες όπως τα αστέρια, ενώ μεταφορικά αποτυπώνει τη ‘Θεϊκή’ εμπειρία – την εμπειρία που οι ίδιοι οι επιβάτες μας έχουν νιώσει.

Anastasiadis Η επιλογή του ονόματος αποτελεί μία ένδειξη τιμής στους Αρχαίους Έλληνες Θαλασσοπόρους, είναι όμως ένα όνομα που απευθύνεται κυρίως στις διεθνείς αγορές στις οποίες λειτουργούμε ως πρεσβευτές της χώρας μας.» Επίσης ο κος Αναστασιάδης πρόσθεσε: «Τα πλοία μας Louis Crystal και Louis Olympia θα μετονομαστούν σε Celestyal Crystal και Celestyal Olympia, ενώ ήδη λειτουργούμε  εμπορικά ως Celestyal σε όλες τις αγορές εκτός από την Κύπρο, όπου θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας ως Louis Cruises.

Nagos Στη συνεχεια το λόγο πήρε ο κος Πυθαγόρας Νάγος ο οποίος έκανε ένα απολογισμό της χρονιάς η οποία έκλεισε με αύξηση της τάξης του 28%, διακινώντας 117.361 επιβάτες από 140 εθνικότητες οι οποίοι επισκέφτηκαν τα ελληνικά λιμάνια με τα κρουαζιερόπλοια της Louis Cruises.θετικη ηταν η ανταπόκριση στους νέους προορισμούς και στο προγραμμα ‘Ειδυλλιακό Αιγαίο’, που  σημείωσε υψηλές πληρότητες για τον Ιούλιο (80%) και Αύγουστο (100%).
“Για το 2015 ολα τα στοιχεία δείχνουν οτι θα ειναι μια ακομα καλύτερη χρονια και για αυτο το λόγο και για να καλύψουμε τις υψηλές ανάγκες και απαιτήσεις σε κλίνες που υπάρχουν για την επόμενη χρονιά, προχωρήσαμε σε τριετή συμφωνία ναύλωσης του κρουαζιεροπλοίου m/v Explorer (ναυπήγησης 2002) που μετονομάζεται σε Celestyal Odyssey, διαθέτει 420 καμπίνες και  θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες στο Αιγαίο”.

theiki empeiria Ανακοινώθηκαν οι 10 νέοι προορισμοί για το 2015 οι οποίοι ειναι : Ναύπλιο, Μονεμβασιά, Καλαμάτα, Ηγουμενίτσα, Κατάκολο, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Πατρα, Λήμνος, Μυτιλήνη, νότια Ιταλία και Δαλματικές ακτές. Επεκταση της περιόδου απο μεσα Μαρτίου έως τελος Οκτωβρίου, και στις ήδη υπάρχουσες κρουαζιέρες θα προστεθούν 1 επετειακή (100 χρονια απο τη μάχη της Καλλιπολης), και 1 θρησκευτική (στα βήματα του Αποστολου Παύλου).

Ο καπ. Γ. Κουμπενάς Αντιπρόεδρος Επιχειρήσεων της Louis Cruises, ανέλυσε την ετήσια συμβολή της εταιρείας από τις δαπάνες επιβατών λόγω του home porting, καθώς και από τη δραστηριοποίηση της εταιρείας στην Ελλάδα, αφού μόνο την τελευταία τριετία και παρά την κρίση έχουν δαπανηθεί περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ σε αναβαθμίσεις και επισκευές σε ελληνικά ναυπηγεία, ενώ οι συνολικές άμεσες δαπάνες για τα τελευταία 7 χρόνια αγγίζουν τα 425 εκατομμύρια ευρώ.
Παρουσιάστηκε  το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας που συνεχίζει τη στήριξη του ελληνικού πολιτισμού μέσω της χορηγίας του Λυκείου Ελληνίδων καθώς και τη φιλοξενία παιδιών από την Κιβωτό του Κόσμου. Παράλληλα, εμπλουτίζεται με ένα ετήσιο πρόγραμμα υποτροφιών για την προώθηση της τεχνογνωσίας της κρουαζιέρας στις ΑΕΝ Σύρου και αντίστοιχα στην ΑΕΝ Μηχανικών  Χίου, καθώς και τη συνεργασία με το Μουσείο Ηρακλειδών για το ‘ταξίδι’ γνώσης σε παιδιά της νησιωτικής Ελλάδας που δεν έχουν τη δυνατότητα, λόγω της απόστασης που τα χωρίζει από τη μητρόπολη, να το ακολουθήσουν.
Στη συνέντευξη τύπου τέλος παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος της Μήλου, κος Δαμουλάκης Γεράσιμος, ο Δήμαρχος της Σάμου, κος Νίκος Αγγελόπουλος και ο Δήμαρχος της Ίου κος Πετρόπουλος Μιχάλης, οι οποίοι απηύθυναν ένα σύντομο χαιρετισμό και αναφέρθηκαν στη φετινή θετική εμπειρία τους από την κρουαζιέρα και στους χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο που είχαν τη δυνατότητα να τους επισκεφτούν.

                                             Photo2    Celestyal cruises

Για το nautilia.gr

Βασιλική Λέκκα