Κύμα ύψους 12 μέτρων χτύπησε το Explorer of the Seas

Κύμα ύψους 12 μέτρων χτύπησε χθές το κρουαζιερόπλοιο Explorer Of The Seas προκαλώντας ζημιές στις σωστικές λέμβους του πλοίου.

Την ώρα που το πλοίο έπλεε με κακοκαιρία, κύμα ύψους 12μ χτύπησε το 137.300 τόνων κρουαζιερόπλοιο. Οι σωστικές λέμβοι στο κατάστρωμα 4 φαίνεται να έχουν υποστεί ζημιά από το τεράστιο κύμα όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Κάποιος που ταξιδεύει στο πλοίο παρακολουθούσε την παράσταση και στη συνέχεια παρατήρησα μία από τις σωσίβιες λέμβους στο πάτωμα.
Σύμφωνα με μαρυτρία επιβάτη που παρακολουθούσε το συμβάν, πλημμύρισε το deck No 4 πρύμα ενώ το νερό κατάφερε να σπάσει τις συρόμενες πόρτες στο κατάστρωμα 4 και να πλημμυρίσει το Aquarium bar και την τραπεζαρία.

 

Η πρόσβαση στα εξωτερικά καταστρώματα του πλοίου δεν ήταν δυνατή λόγο της κακοκαιρίας όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλα τα κρουαζιερόπλοια.

Το Explorer Of The Seas εκτελεί 14 ήμερη κρουαζιέρα από τη Bayonne στο Port Canaveral της Φλόριντα.

              Explorer of the Seas Lifeboat                                Explorer of the Seas Lifeboat                                                             Explorer of the Seas Lifeboat

φωτογραφίες: Merion_Mom & A&L_Ont