Πλήρης στήριξη στην κρουαζιέρα από τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού

Κρουαζιέρα

«Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού επιχειρεί να ανοίξει νέους δρόμους σε δυναμικούς τομείς του τουρισμού, όπως είναι η κρουαζιέρα», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας σήμερα,  στο “ The Posidonia  Sea  Tourism  Forum”.

Τόνισε όμως ότι το Υπουργείο εξυπηρετεί παράλληλα όλους τους στόχους της Εθνικής Στρατηγικής για τη Ναυτιλία, που ξεκινούν από την εκπαίδευση και τη γαλάζια ανάπτυξη, τη νησιωτική πολιτική και τη λιμενική βιομηχανία και φτάνουν ως τη  ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη,  τον τουρισμό και  ιδιαίτερα τον τουρισμό αναψυχής και τον τουρισμό των σκαφών αναψυχής, των γιότ. «Πρόκειται για μια συστάδα πρωτοβουλιών που επιχειρούν πραγματικά να αναδείξουν το εξαιρετικό φυσικό, και όχι μόνο, περιβάλλον στο χώρο της ανατολικής Μεσογείου. Ο τομέας της κρουαζιέρας είναι πολύ κρίσιμος και  επιχειρούμε να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες αξιοποίησης του. Είναι τομέας προτεραιότητας. Πρώτο μέλημα του Υπουργείου είναι να επιλύσει ζητήματα και να συμβάλλει στην αποκατάσταση σχέσεων εμπιστοσύνης ανάμεσα στο ελληνικό κράτος και στους φορείς της κρουαζιέρας.  Ήδη οι μέχρι σήμερα συναντήσεις και συνεργασίες με τους φορείς  της κρουαζιέρας, πιστεύω ότι επιβεβαιώνουν αυτή τη θέση».

Απευθυνόμενος στις εταιρείες  που δραστηριοποιούνται στην κρουαζιέρα, ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο της λιμενικής βιομηχανίας, είναι αποφασισμένο να ανοίξει και νέους δρόμους στην προσπάθεια προώθησης αυτού του δυναμικού τομέα. «Μπορούμε να ξεκινήσουμε μια συνεργασία στα πλαίσια αξιοποίησης συγκεκριμένων λιμανιών που ενδιαφέρουν κάθε εταιρία και να δημιουργήσουμε υποδομές μέσα από ένα πλαίσιο συνεργασίας. Μέσα δηλαδή από μια διαδικασία παραχωρήσεων, που μπορούν οι εταιρίες να επενδύσουν σε  υποδομές που κρίνουν ότι είναι οι απαραίτητες και  κατάλληλες για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους και τη δραστηριότητά τους». Έτσι, υποδομές που θα μπορούσαν να γίνουν μετά από κάποια χρόνια, θα γίνουν πιο γρήγορα. Στον τομέα λοιπόν της κρουαζιέρας «ανοίγεται πεδίο δόξης λαμπρό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε ότι ο μοναδικού κάλλους φυσικός πλούτος της Ελλάδας, η εξαιρετική της γαστρονομία και το ισχυρό αίσθημα ασφάλειας που προσφέρει, την κάνουν μοναδικό τουριστικό προορισμό και προορισμό κρουαζιέρας.  Ο κ. Κουρουμπλής διαβεβαίωσε τους φορείς της κρουαζιέρας και του Τουρισμού  ότι στο Υπουργείο Τουρισμού και στο Υπουργείο Ναυτιλίας, θα βρουν όλη την απαραίτητη κατανόηση  για να προωθηθούν επωφελείς συνεργασίες και για τις δύο πλευρές.

«Είμαστε ανοιχτοί με ειλικρίνεια με εργατικότητα και αποτελεσματικότητα να συνεργαστούμε για να μπορέσουμε πραγματικά όλοι μαζί, δημιουργώντας καινούργιους δεσμούς και καινούργιες δομές και υποδομές, να απολαύσουμε αυτήν πανέμορφη χώρα η οποία, πραγματικά μέχρι σήμερα, δεν έχει μπορέσει να προβάλλει προς κάθε κατεύθυνση  τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα», κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.