ΚΕΡΚΥΡΑ: Πρόγραμμα Προσεγγίσεων Ιουλίου με 73 Κρουαζιερόπλοια

Εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής περιόδου και με τις «άσχημες» ειδήσεις και εικόνες να αποτελούν παρελθόν για το νησί μας, ο Ιούλιος αναμένεται να «δροσίσει» το σύνολο του τουριστικού τομέα αλλά και της τοπικής οικονομίας και απασχόλησης με τις 73 «πυκνές» προσεγγίσεις των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Κέρκυρας, ενώ παράλληλα αναμένεται αύξηση της ροής επισκεπτών τόσο απο την πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας όσο και απο τις ακτοπλοικές ανταποκρίσεις των λιμενων Μπάρι, Μπρίντεζι, Ανκόνας και Βλόρε. (40 αφίξεις στο σύνολο των 78 αφιξοαναχωρησεων με 6 διαφορετικά πλοία & 5 Ακτοπλοικές Εταιρίες).

Συγκεκριμένα ο Ιούλιος, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα που έχει κοινοποιηθεί από τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε. στην ιστοσελίδα του, προμηνύεται «καυτός» αφού οι προσεγγίσεις αγγίζουν τις 73 και θεωρείται βέβαιο οτι με τα σημερινά δεδομένα θα ξεπεράσει τις 100.000 η επισκεψιμότητα μέσω της κρουαζιέρας. Αξιοσημείωτο της πυκνότητας των προσεγγίσεων η μοναδική «ελεύθερη» ημέρα χωρις προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου είναι η Κυριακή 03/7.
Οι ημέρες που ξεχωρίζουν απο ποσοτικής άποψης όσον αφορά την επιβατική κίνηση ειναι 14 με «μεγαλύτερη» εξ αυτών την Δευτέρα 04/7 με 5 κ/ζπλοια, οπού αναμένεται να αποβιβάσουν περισσότερους απο 7.000 επισκέπτες στο νησί.