/

Η MedCruise χαιρετίζει την επανέναρξη της κρουαζιέρας στο Αιγαίο

medcruiseΗ MedCruise με ανακοίνωσή της χαιρέτισε την επανέναρξη των προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων σε Τουρκικούς και Ελληνικούς προορισμούς ως «αποτέλεσμα της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης να άρει τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας COVID-19 στην περίπτωση δρομολογίων που φθάνουν σε ελληνικά λιμάνια μετά από κλήσεις στα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης και του Κουσάντασι».

Όπως αναφέρεται «οι ελληνικές αρχές εκτίμησαν ότι τόσο το Galataport όσο και το Kusadasi, έχουν θεσπίσει και διατηρήσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία με βάση τα Ευρωπαϊκά, υψηλά πρότυπα και έχουν όλες τις ικανότητες για να παρέχουν κατάλληλη αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία». Η MedCruise δήλωσε ότι εργάστηκε εντατικά για να επιτύχει αυτή την εξέλιξη. Στο πλαίσιο των εργασιών αυτών, ο Πρόεδρος της MedCruise Άρης Μπατσούλης συναντήθηκε και ενημέρωσε αναλυτικά τις αρχές και τις εθνικές διοικήσεις στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Η MedCruise διοργάνωσε επίσης επισκέψεις τεχνικών χώρων της κοινής ομάδας δράσης EU Healthy Gateways στα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης και του Κουσάντασι, προκειμένου να αποσαφηνίσει την εφαρμοζόμενη διαδικασία και πρωτόκολλα και να λάβει όλα τα μέτρα για την ασφαλή κρουαζιέρα. Επικεφαλής της επιτόπιας επίσκεψης ήταν ο πρόεδρος και γενικός γραμματέας της MedCruise. “Σε αυτή τη διαδικασία, είχαμε την ισχυρή υποστήριξη της CLIA Europe, των κρουαζιερόπλοιων, καθώς και την επιστημονική υποστήριξη της κοινής ομάδας δράσης Healthy Gateways της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με επικεφαλής τον καθηγητή Χρήστο Χατζηχριστόπουλο”,κατέληξε μεταξύ άλλων η MedCruise.