/

Γιώργος Κουμπενάς: Ελπίζουμε σε μια καλύτερη χρονιά στην κρουαζιε΄ρα!

koympenasΠραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, όπου:

  1. Ενημερώθηκαν τα μέλη επί των πεπραγμένων του έτους 2021.
  2. Παρουσιάστηκε η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής για την οικονομική διαχείριση 2021.
  3. Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός έτους 2022, και
  4. Εξελέγη τριμελής εξελεγκτική επιτροπή για τον έλεγχο διαχειρίσεως 2022.

Ø Ο πρόεδρος της Ενώσεως κ. Γεώργιος Κουμπενάς, στην ομιλία του στα Μέλη ανέφερε: «Κυρίες και κύριοι, Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στην φετινή Γενική Συνέλευση.

Ø Κάνοντας τον απολογισμό του έτους που πέρασε 2021, θα μπορούσαμε να πούμε ότι, τα κύρια χαρακτηριστικά ήσαν η επανεκκίνηση της κρουαζιέρας σε μικρό βαθμό, ένεκα συνέχισης της πανδημίας COVID – 19. Θα θέλαμε να ελπίζουμε ότι, οι αρχικές ενδείξεις που υπάρχουν για τη φετινή τουριστική περίοδο, θα επαληθευθούν και δεν θα επηρεαστεί η κατάσταση σε σοβαρό τουλάχιστον βαθμό, ένεκα των γεγονότων στην Ουκρανία.

Ø Η ομαλοποίηση στην κίνηση ευχόμεθα να επικρατήσει, για να επαναφέρει και τη δραστηριότητα στον τομέα των νέων ναυπηγήσεων που έχει για καιρό ανασταλεί.

Ø Η Ένωση με τα Μέλη έκαναν όλες τις επιβαλλόμενες ενέργειες την περίοδο της πανδημίας, με συνεχείς παρεμβάσεις προς την Κεντρική Διοίκηση και όλους τους αρμόδιους παράγοντες για το θέμα αυτό, προκειμένου να υπάρξουν οι αναγκαίες ρυθμίσεις, προς διευκόλυνση της κινήσεως των πλοίων και των μεταφερομένων με αυτά επιβατών – τουριστών. Η συνεργασία με τις τοπικές Αρχές των λιμένων – προορισμών κρουαζιέρας, ήτο σε καθημερινή βάση και με τη συνδρομή των κατά τόπους εκπροσώπων – πρακτόρων.

Ø Κορυφαία θέματα παραμένουν:

Ø Η χάραξη στρατηγικής για την κρουαζιέρα με βάση:

  • Τους σημερινούς Ελληνικούς προορισμούς και αυτούς του μέλλοντος που υπάρχει συνεχώς ενδιαφέρον.
  • Τις υποδομές των λιμένων.
  • Τις διαστάσεις των πλοίων.
  • Τα ενδιαφέροντα για την ανάπτυξη του home porting.
  • Τις δυνατότητες εξυπηρέτησης των επιβατών – επισκεπτών για να αποφεύγονται οι ταλαιπωρίες κλπ.

Ø Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, σύμφωνα με τα προγράμματα δράσης, ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε την επίλυση όσο το δυνατό περισσοτέρων θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο, προκειμένω για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πλοίων αλλά και των διαχειριστριών εταιρειών, σύμφωνα πάντα με τις εξελίξεις της εποχής, τη τεχνολογική ανάπτυξη και αυτά που επιβάλλει η ελεύθερη αγορά στον Διεθνή στίβο.

Ø Εξέταση με τα ενδιαφέροντα Μέλη και τους τοπικούς φορείς θεμάτων κινήσεως πλοίων σε μεγάλους προορισμούς, που έλαβε χώρα προ ημερών, όπως τη Σαντορίνη και την Ρόδο, πιστεύουμε ότι και αυτήν την φορά συνέδραμε στις αναγκαίες ρυθμίσεις, με στόχο την ομαλή κίνηση και αποφυγή προβλημάτων συνωστισμού.

Ø Η παρακολούθηση θεμάτων με ενδιαφέρον για τον κλάδο, που εξετάζονται από τα Διεθνή και Κοινοτικά Όργανα, γίνεται με συστηματικό τρόπο και για όλο το φάσμα που έχει σχέση με την λειτουργία των πλοίων (Safety – Security και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με το ατμοσφαιρικό Περιβάλλον).

Η Διοίκηση και η Διεύθυνση της Ενώσεώς μας, θα είναι πάντα στην διάθεση σας για οποιοδήποτε θέμα κρίνεται ότι χρειάζεται η συνδρομή και συμπαράσταση με συλλογικές ενέργειες και παρεμβάσεις.

Ø Όλες αυτές οι συμμετοχές και δράσεις, μας τονώνουν και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε αυτά, που από την αρχή της ιδρύσεως της Ενώσεώς μας, είχαμε στόχο, σκοπό και σημαία στην πορεία που χαράξαμε.

Ø Η εγγραφή και νέων Μελών, είναι μία ακόμη ικανοποίηση και αναγνώριση του Φορέα μας για το έργο που επιτελείται.

Ø Εύχομαι σε όλους υγεία, ομαλότητα στις περιοχές δραστηριότητας των πλοίων με πληρότητα επιβατών και ασφαλή ταξίδια. Ευχαριστώ.»