Γεύσεις και αρώματα Ελλάδας με την οινογαστρονομία της Celestyal Cruises

Στο πλαίσιο των εν πλω θεματικών εκδηλώσεων της Celestyal Cruises, με στόχο την προώθηση της ελληνικής οινο-γαστρονομίας, η εταιρεία έχει προσφέρει στους επιβάτες της από την αρχή της τουριστικής περιόδου που ξεκίνησε το Μάρτιο, καθώς και σε όλη τη διάρκεια των καλοκαιρινών προγραμμάτων, μοναδικά γευστικά ταξίδια με τη βοήθεια γνωστών σεφ και συγγραφέων γεύσης, όπως η Νένα Ισμύρνογλου, η Αγλαϊα Κρεμέζη, ο Παύλος Γρίβας, και η Γεωργία Κοφινά. Οι δεινοί και καταξιωμένοι σεφ ταξίδεψαν τις αισθήσεις των επιβατών με συνταγές από γευστικά Αιγαιοπελαγίτικα και όχι μόνον προϊόντα όπως η κοπανιστή Μυκόνου, η άσπρη μελιτζάνα και το ντοματάκι της Σαντορίνης, η λιαστή τομάτα και η κάπαρη από τη Σύρο, αλλά και πολλές άλλες νησιώτικες λιχουδιές.

Τα ταξίδια στις ελληνικές γεύσεις και τα αρώματα συνεχίζουν όμως με αμείωτη ένταση και το φθινόπωρο! Γεύσεις Αιγαίου… στο πιάτο από έμπειρους και διακεκριμένους σεφ, οι οποίοι μεταδίδουν την εμπειρία τους διαδραστικά, με διασκεδαστικούς τρόπους, που σε τίποτα δεν θυμίζουν ένα απλό μάθημα μαγειρικής. Μεθυστικά ταξίδια στον κόσμο του κρασιού και γλυκές αλχημείες δίνουν μια μικρή γεύση από αυτά που έχουν να προσφέρουν οι κρουαζιέρες της Celestyal Cruises για το Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Πιο συγκεκριμένα, στην τριήμερη κρουαζιέρα «Εικόνες Αιγαίου», την Δευτέρα 07 Σεπτεμβρίου, με το Celestyal Olympia ο chef Νίκος Φωτιάδης θα αναδείξει τις δημιουργικές πτυχές των νησιωτικών παραδοσιακών συνταγών.

Ο Σεπτέμβριος θα είναι επίσης και ένας «γλυκός» μήνας για τους επιβάτες του Celestyal Olympia καθώς σεφ ζαχαροπλαστικής και νησιώτισσες μαγείρισσες από τους προορισμούς που θα επισκέπτεται το κρουαζιερόπλοιο θα παρουσιάζουν τοπικές λιχουδιές, όπως η λαχταριστή γαλατόπιτα με κρούστα φύλλου και τα ξακουστά αμυγδαλωτά των Κυκλάδων.

Επιλέγοντας αντίστοιχα την τριήμερη ή τετραήμερη κρουαζιέρα «Εικόνες Αιγαίου» με το Celestyal Odyssey, οι επιβάτες θα μυηθούν στον κόσμο του κρασιού, με τη βοήθεια των έμπειρων οινολόγων των κτημάτων «Μερκούρη» και «Πόρτο Καρράς». Έλληνες και ξένοι λάτρεις του κρασιού θα απολαύσουν το τοπικό κρασί και θα ενημερωθούν για τον τρόπο παραγωγής του.

Συνεχίζοντας και το μήνα Οκτώβριο, η γνωστή σε όλους ελληνοαμερικανίδα σεφ, Diane Kochilas, η οποία θεωρείται πρέσβειρα της ελληνικής κουζίνας παγκοσμίως, με πλούσια δράση σε τηλεοπτικές εκπομπές, εστιατόρια, αλλά και τη συγγραφή μαγειρικών βιβλίων θα μαγέψει το κοινό με τις συνταγές της στο Celestyal Olympia, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου. Δυο εβδομάδες αργότερα, η Γεωργία Τσάρα στις 23 Οκτωβρίου, σομελιέ και διευθύντρια του βραβευμένου εστιατόριου “Selene” στη Σαντορίνη, θα δείξει στους… επίδοξους σεφ εύκολους και διασκεδαστικούς τρόπους για να ετοιμάζουν εύκολα και δημιουργικά ελληνικά πιάτα!