Φωτιά ξέσπασε στο μηχανοστάσιο του mv BOUDICCA

 

Φωτιά ξέσπασε στο κρουαζιερόπλοιο Boudicca, το οποίο ανήκει στη Fred Olsen Cruise Lines. Η φωτιά εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιο του πλοίου περίπου στις 04:00 το πρωί, ενώ έπλεε ανοικτά των ακτών της Καζαμπλάνκα στο Μαρόκο. Στο πλοίο επιβαίνουν 784 επιβάτες και 356 μέλη του πληρώματος.

Σε ανακοίνωση της η Fred Olsen Cruises αναφέρει πως, το πλοίο πλέει κανονικά προς τα Κανάρια Νησιά με μειωμένη ταχύτητα, ενώ σημειώνει πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Εκτός από λίγες καμπίνες που έμειναν χωρίς ρεύμα, “οι περισσότερες υπηρεσίες και χώροι του πλοίου λειτουργούν κανονικά.”

«Εξετάζουμε την τροποποίηση της κρουαζιέρας και προσπαθούμε να εκτιμήσουμε το ύψος των ζημιών στις δύο κύριες μηχανές και στα ηλεκτρικά καλώδια. Το πλοίο θα πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες επισκευές στο επόμενο λιμάνι.

Το Boudicca βρισκόταν σε κρουαζιέρα 18 ημερών η οποία είχε ξεκινήσει από το Σαουθάμπτον στις 20 Ιανουαρίου 2015. Το πλοίο απέπλευσε από το Cadiz της Ισπανίας το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015, και η άφιξη του στο Arrecife το πρωί της Δευτέρας 26 Ιανουαρίου 2015.