Εντυπωσιακά πλάνα από το Club Med 2 στο λιμάνι της Χίου

club-med-2 2

Στο λιμάνι της Χίου βρέθηκε στο λιμάνι της Χίο και το chiosphotos.gr και ο κ. Κωνσταντίνος Μιλ. Αναγνώστου μας χάρησαν για άλλη μια φορά μοναδικά πλάνα.

To ιστιοφόρο “Club Med 2” ανήκει στην ομώνυμη γνωστή Γαλλική τουριστική εταιρεία. Τους καλοκαιρινούς μήνες πραγματοποιεί κρουαζιέρες στην Μεσόγειο και στην Αδριατική ενώ το χειμώνα στην Καραϊβική. Έχει μήκος 194 μέτρα,πλάτος 20, ύψος 80 και βύθισμα 5. Έχει 5 κατάρτια, τα οποία ελέγχονται ηλεκτρονικά ενώ το συνολικό εμβαδόν των πανιών του είναι 2400 τ.μ. Μπορεί να φιλοξενήσει στα 8 καταστρώματα του 386 επιβάτες που εξυπηρετούνται απο 214 άτομα πληρώματος. Έχει 186 πλήρως ανακαινισμένες καμπίνες: 55 Club Cabins στο B deck (κατώτερο κατάστρωμα), 67 Club Cabins στο C deck (μεσαίο κατάστρωμα), 48 Club Cabins και 10 σουίτες 115 τετρ. μ. στο D deck (άνω κατάστρωμα), 5 Deluxe Cabins στο F deck (μπροστινό μέρος του πλοίου).

Περιλαμβάνει δύο γκουρμέ εστιατόρια, το εστιατόριο “Méditerranée”, στο deck G, με πρωτοποριακή γαστρονομία και εξωτική τοπική κουζίνα, πανοραμική βεράντα για πρωινό, γεύμα ή δείπνο. Το δεύτερο εστιατόριο, “Magellan”, βρίσκεται στο deck E και προσφέρει δείπνο από Γαλλική κουζίνα, αλλά και σπάνιες εξωτικές προτάσεις του σεφ. Το μπαρ Pacific στο E deck είναι ανοικτό όλη τη διάρκεια της κρουαζιέρας κάθε βράδυ. Όσο για τα σπορ, παρέχονται μαθήματα από ειδικούς εκπαιδευτές, Aquadynamic, Club Med Gym® Cardio training, Pilates, Waterskiing, Wakeboarding, Kayak και Snorkeling.

Το Club Med 2 κατασκευάστηκε το 1992 στη Χάβρη της Γαλλίας και αδερφό του πλοίο είναι το Wind Surf της Windstar ,το οποίο με τη σειρά του είχε κατασκευαστεί ως Club Med 1. Πλήν των πανιών έχει 2 πετρελαιοηλεκτρικές μηχανές που του δίνουν πρόωση και ταχύτητα μέχρι 15 κόμβους.

Μαζί με το αδερφό του αποτελούν τα μεγαλύτερα ιστιοφόρα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο.

{jcomments on}