Εκδήλωση στο OCEANIC για τα πενήντα χρόνια.

 

 

Στις 27 Μαρτίου,  το πρακτορείο Alpha Shipping του κ.Πέτρου Αρβανίτη διοργάνωσε επί του κρουαζιερόπλοιου OCEANIC, μια εκδήλωση προς τιμήν του πλοίου και των πληρωμάτων που υπηρέτησαν σε αυτό.

Αφορμή για την εκδήλωση αποτέλεσε το γεγονός οτι πιθανότατα ήταν η τελευταία φορά που το άλλοτε κρουαζιερόπλοιο της εταιρίας Ευγενίδη, προσέγγισε στο λιμάνι του Πειραιά,αλλά και η συμπλήρωση 50 ετών επιτυχημένων πλόων  ! 

Κύριοι ομιλητές ήταν ο νυν πλοίαρχος Victor Alimov, ο παλαίμαχος πλοίαρχος της κρουαζιέρας Δημήτρης Χειλάς και ο φωτογράφος του πλοίου επί Ευγενίδη, κ.Θύμιος Τσικνής. Τον λόγο πήρανε επίσης ο εφοπλιστής κ.Πάρης Κατσούφης που είχε τη διαχείρηση του πλοίου επί σειρά ετών καθώς ο εφοπλιστής κ.Περιλής Παναγόπουλος, ο οποίος αποτελούσε στέλεχος της Home Lines την περίοδο ναυπήγησης του OCEANIC.

 IMG_2068

Το [email protected] υποστήριξε την όλη διοργάνωση υπό την επίβλεψη του Mastrokostas. Τον συντονισμό των ομιλητών διαχηρίστηκε το μέλος του φόρουμ TSS Queen Anna Maria, ενώ ο Ellinis παρουσίασε την ιστορική αναδρομή του πλοίου.

Κατά την εκδήλωση έγινε απονομή τιμητικών πλακετών από τον Πρόεδρο του ΟΛΠ κ.Γιώργο Ανωμερίτη και τον κ.Αρβανίτη.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε περιήγηση στους χώρους του ιστορικού σκάφους. Περισσότερες πληροφορίες θα παρουσιαστούν σύντομα στο νήμα του πλοίου.

 IMG_2096