Κρουαζιέρα
ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Εγκαινιάστηκε το νέο terminal για την κρουαζιέρα στο Ηράκλειο

Τα εγκαίνια του Νέου Τερματικού Σταθμού για την κρουαζιέρα στην προβλήτα IV – V στο λιμάνι του Ηρακλείου πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι.

Είναι ένας χώρος 1.150 τετραγωνικών μέτρων για την παραμονή των τουριστών που έρχονται με τα κρουαζιερόπλοια, μετατρέποντας το λιμάνι σε home port για την κρουαζιέρα!

σταθμός κρουαζιέρας 4

Πρόκειται να μια κατασκευή υποδοχής των επισκεπτών, έκτασης 1.150 τετραγωνικών, που έγινε μέσα σε 40 μόλις ημέρες από τις υπηρεσίες του ΟΛΗ και την επίβλεψη του προέδρου, Απόλλωνα Φιλιππή, και της αντιπροέδρου, Αγγέλας Σμυρνάκη.

Δείτε:

Με ένα έργο 40 ημερών για τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, το Ηράκλειο έγινε home port στην κρουαζιέρα!- Δείτε τον χώρο υποδοχής (φωτο)

Με την απόκτηση αυτού του χώρου το λιμάνι του Ηρακλείου αναβαθμίζεται σε home port, δηλαδή σημείο εκκίνησης και τερματισμού της κρουαζιέρας, κι όχι μόνο ενδιάμεσου σταθμού.

286330

Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ειρηναίο και την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστος Λαμπρίδης.

Παράλληλα με τα εγκαίνια, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους της νέας υποδομής και όπου περιγράφηκε η διαδικασία του homeporting στους προσκεκλημένους, από τον Πρόεδρο και Δ/νοντα Σύμβουλο του Οργανισμού κου Απόλλωνα Φιλιππή.

286329

Παράλληλα, παραγωγοί τοπικών προϊόντων,  μέσω των δικτύων του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Δίκτυο Κρασιού, Τυριού, Ελαιολάδου και Κρητικά Χέρια), είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν δείγματα από τα προϊόντα τους.

φωτογραφίες: Image Services

σταθμός κρουαζιέρας 3

candianews.gr