Αποφασισμένος να διεκδικήσει τον 1ο Προβλήτα του ΟΛΘ ο Μπουτάρης

Αποφασισμένος να διεκδικήσει μέχρι τέλους από το ΤΑΙΠΕΔ την απόδοση του πρώτου προβλήτα του λιμανιού στην Θεσσαλονίκη δηλώνει ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης.

«Υπάρχει από το 1997, όταν η Θεσσαλονίκη ήταν πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, μελέτη η οποία προβλέπει την απόδοση του πρώτου προβλήτα του λιμανιού στην πόλη. Εμείς από αυτή τη μελέτη κρατάμε μόνο την παραδοχή της Πολιτείας ότι ο προβλήτας ανήκει στην πόλη. Στη σύσκεψη που είχαμε με τους φορείς την προηγούμενη εβδομάδα, εκφράστηκε ανησυχία μήπως η διεκδίκηση αυτή μπλοκάρει την πώληση του λιμανιού.

Εμείς πιστεύουμε ότι είναι δύο ανεξάρτητα θέματα, η παραχώρηση της διαχείρισης της πρώτης προβλήτας δεν επηρεάζει την ιδιωτικοποίηση», τόνισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι, από τη στιγμή που η σύμβαση παραχώρησης περιλαμβάνει και τον πρώτο προβλήτα ο δήμος είναι αντίθετος.

«Είχαμε ζητήσει από την αρχή την εξαίρεση του πρώτου προβλήτα από την ιδιωτικοποίηση. Ο προβλήτας αυτός δεν σχετίζεται με λιμενικές εργασίες και για αυτόν τον διεκδικούμε. Θα γίνει την Τετάρτη θα γίνει μία συνάντηση σε υψηλό επίπεδο και θέλουμε να διασφαλίσουμε, και με τη βούλα, ότι θα αποδοθεί στην πόλη», συμπλήρωσε ο δήμαρχος και κάλεσε το δημοτικό συμβούλιο να εκδώσει ομόφωνο ψήφισμα για την παραχώρηση της διαχείρισης του πρώτου προβλήτα στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Πηγή:www.voria.gr