Ανοίγει το κεφάλαιο home porting για τη Σαντορίνη

Για πρώτη φορά στα χρονικά της Σαντορίνης κρουαζιερόπλοιο πρόκειται να πραγματοποιεί από-επιβιβάσεις (με την έννοια του home-porting) επιβατών του στο νησί.

Σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε ο Δήμαρχος Θήρας κατά τη σημερινή (8/9/2015) συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής, το κρουαζιερόπλοιο MSC Simfonia θα προσεγγίζει το 2016 εβδομαδιαία τη Σαντορίνη, όπου θα επιβιβάζονται ή/και θα αποβιβάζονται Ιαπωνέζοι επιβάτες για να συνεχίσουν την κρουαζιέρα τους προς ή από τη Βενετία.

Το πλοίο θα εκτελεί εβδομαδιαία κυκλικά δρομολόγια και θα καταπλέει κάθε Τρίτη στη Σαντορίνη. Ο σχεδιασμός του δρομολογίου έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε το σημείο αναφοράς για τους συγκεκριμένους επιβάτες (Ιαπωνέζους) να είναι η Σαντορίνη. Της επιβίβασής τους στο πλοίο, θα προηγείται διαμονή τουλάχιστον μιας με δύο διανυκτερεύσεων στη Σαντορίνη αλλά και της αποβίβασής τους θα έπεται διαμονή στη Σαντορίνη, δύο με τρεις νύχτες.

 

Τα γραφεία της MSC Cruises στην Ιαπωνία αναφέρουν ότι οι πωλήσεις τους για το συγκεκριμένο δρομολόγιο που περιέχει τη Σαντορίνη, έχουν υπερδιπλασιαστεί ιδιαίτερα μεταξύ των νέων (νεαρά ζευγάρια) στην Ιαπωνία, που έχουν παντρευτεί πρόσφατα.

Η MSC Cruises με σχετικό έγγραφό της ζητά να υπάρξει η κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή καθώς και η συμπαράσταση όλων των συναρμοδίων υπηρεσιών, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής και η σύντομή αποεπιβίβαση.

atlantis-santorini.net{jcomments on}