Χρονιά ορόσημο θα είναι το 2016 για το λιμάνι του Κατάκολου και την ανάκαμψη της κρουαζιέρας στην οποία ο τουρισμός της περιοχής έχει δείξει μία σημαντική δυναμική και ανάπτυξη.

Σύμφωνα τον προγραμματισμό που έχει γίνει τη νέα σεζόν αναμένεται αύξηση των αφίξεων, στο λιμάνι του Κατάκολου, όμως το κυριότερο χαρακτηριστικό είναι η αύξηση του αριθμού των τουριστών/επιβατών που θα φτάσουν στο επίνειο του Πύργου και της Ολυμπίας.

 

Την τελευταία διετία μια από τις παραδοσιακές εταιρίες πουδεκαετίες τώρα δρομολογεί τα κρουαζιερόπλοιά της στο Κατάκολο, η Costa Cruises, είχε μειώσει τον αριθμό των αφίξεων. Όπως αναφέρει το ilialive η Costa Cruises, μία εταιρία  που είχε παράδοση την δρομολόγηση των πλοίων στο Κατάκολο, έχοντας μειώσει την τελευταία διετία τον αριθμό των αφίξεων, επιστρέφει δυναμικά από την Πρωτοχρονιά κιόλας.

Η ιταλική εταιρία επιστρέφει το δικό της πλοίο, το Costa Luminosa, που θα κάνει «ποδαρικό» την Πρωτοχρονιά στο λιμάνι, ενώ θα υπάρξει και ανάλογη συνέχεια.  Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Την χρονιά ο αριθμός των αφίξεων αναμένεται να ξεπεράσει τις 270, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν από τον μέχρι τώρα προγραμματισμό των εταιριών της κρουαζιέρας.

Αν προστεθούν σε αυτόν τον αριθμό και οι έκτακτες αφίξεις – οι οποίες θα γίνουν γνωστές τον Απρίλιο – ο αριθμός αυτός είναι πολύ πιθανό να διαφοροποιηθεί αυξητικά. Το μεγάλο νέο για το 2016 στο λιμάνι του Κατακόλου είναι η άφιξη του νέου κρουαζιερόπλοιου της Holland America το MS Koningsdam. Μια διπλή άφιξη που αποκτά ιδιαίτερο χαρακτήρα για το Κατάκολο, αφού το επίνειο του Πύργου και της Ολυμπίας περιλαμβάνεται στην πρώτη κρουαζιέρα του συγκεκριμένου πλοίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η κρουαζιέρα των 7 ημερών αλλά και των 19 ημερών, έχει ως σταθμό το Κατάκολο στις 12 και 17 Απριλίου.Για τις συγκεκριμένες κρουαζιέρες ήδη οι περισσότερες κατηγορίες καμπινών είναι sold out και το πλοίοαναμένεται να έρθει με πληρότητα που αγγίζει το 100% στην περιοχή μας.

Το υπερπολυτελές αυτό κρουαζιερόπλοιο μπορεί να φιλοξενήσει 2650 επιβάτες,παρέχοντας απίστευτες ανέσεις. Θεωρείται βέβαιο λοιπόν πως το συγκεκριμένο πλοίο θα γίνει δεκτό με ιδιαίτερες τιμές από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο λόγω της περίστασης.{jcomments on}