Π. Κουρουμπλής: Η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει τα μέτρα για συντάξεις και αφορολόγητο

Παναγιώτης Κουρουμπλής ναυτιλία

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να περιορίσει τα μέτρα όσον αφορά τα ζητήματα των συντάξεων και του αφορολόγητου. Δεν είχε καμία στήριξη από το εσωτερικό μέτωπο. Πήρε πάνω της όλο το κόστος και θα κριθεί στο τέλος», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84».

«Αισιοδοξούμε ότι στο τέλος του 2018 τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά για τη χώρα, από πλευράς θεσμών, επιτροπείας, όπως θέλετε πείτε το, και θα μπορούμε να βγούμε στις αγορές. Αν το πετύχουμε, θα κριθούμε για αυτό. Αν δεν το πετύχουμε, η κοινωνία θα μας στείλει στα αζήτητα, όπως και τους άλλους», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση εάν έχει μετανιώσει για αυτά που έχει πει για τη Μαρίκα Μητσοτάκη, μετά τις σφοδρές επικρίσεις που είχε δεχτεί για τις δηλώσεις του σχετικά με το «Μαρίκειο Ίδρυμα», απάντησε: «Δεν είπα για τη Μαρίκα. Για ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζωή δεν έχω αναφερθεί. Δεν έχω αναφερθεί σε πρόσωπα. Για ένα σωματείο μίλησα».

Για την απεργία της ΠΝΟ την Πρωτομαγιά, ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε: «Όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς επιτροπείας και πρέπει να απαλλαγούμε. Για να συμβεί αυτό πρέπει να αποδείξουμε ότι οι προσπάθειες που κάνουμε αποδίδουν αναπτυξιακά. Αυτό θα πρέπει να γίνει αντιληπτό και από την ΠΝΟ. Δεν αφορά μόνο τους υπολοίπους, αλλά και την ΠΝΟ. Από εκεί και πέρα, στον χώρο της ναυτιλίας γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ