Κουρουμπλής: Δεν έχει νόημα η απεργία

κουρουμπλής
«Δεν έχει νόημα αυτή η απεργία… Επιδιώκω διάλογο με την ΠΝΟ για την απεργία. Παλεύουμε για να μην αλλάξει καθόλου το υπάρχον φορολογικό καθεστώς»

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή απέστειλε η ΠΝΟ, κατηγορώντας τον για…«δήθεν» δεσμεύσεις υπέρ της λύσης των προβλημάτων τους, αλλά και ότι προσπαθεί να τους φέρει απέναντι σε άλλες κοινωνικές ομάδες.

Στην επιστολή της, η διοίκηση της ΠΝΟ καταγγέλλει δημόσια τον υπουργό, και του ζητά «να σταματήσει να προκαλεί και να δημιουργεί ευθέως καταστάσεις κοινωνικού αυτοματισμού σε βάρος των ναυτεργατών, μετακυλώντας σε εμάς τις ευθύνες και αδυναμία του ιδίου και της κυβέρνησής του να επιλύσουν τα καυτά προβλήματα του κλάδου μας, για τα οποία οι ίδιοι δεσμεύτηκαν προεκλογικά για την άμεση επίλυσή τους».

Την επιστολή έστειλε η διοίκηση της ΠΝΟ, μετά και από την έκτακτη συνεδρίαση που συνήλθε αργά χθες Δευτέρα το βράδυ, της οποίας προηγήθηκε η «άκαρπη» -σύμφωνα με την ΠΝΟ- συνάντηση με τον υπουργό Π. Κουρουμπλή.

Στην επιστολή, τα μέλη της ΠΝΟ υποστηρίζουν: «Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. υπουργός ότι όχι μόνον δεν δεσμεύτηκε αλλά απλά δήλωσε, χωρίς τίποτε συγκεκριμένο, ότι δεν πρόκειται να γίνει εξίσωση με τους εργαζομένους της στεριάς, παραδεχόμενος όμως, ότι, δυστυχώς, η
τελική απόφαση και έγκριση ανήκει στην τρόικα και στους θεσμούς οι οποίοι και έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο».

Σύμφωνα πάντα με την επιστολή «δυστυχώς φαίνεται ότι κ. υπουργός Ναυτιλίας, δεν διάβασε και δεν ενημερώθηκε από τους συμβούλους του για τις επανειλημμένες επιστολές και τα εξώδικα της Ομοσπονδίας μας με τα οποία και θέταμε, με πλήρη σαφήνεια, υπόψη του ιδίου και όλων των αρμοδίων Αρχών και παραγόντων και στις εφοπλιστικές οργανώσεις, τα εκκρεμούντα προβλήματα και αιτήματα του κλάδου μας τα οποία και απαιτούν άμεσες λύσεις».

«Πώς λοιπόν βγάζει το συμπέρασμα ο κ. υπουργός ότι ύστερα από τη δήθεν ΄΄δέσμευσή΄΄ του για το φορολογικό, για το οποίο και δεν είναι καν ο ίδιος αρμόδιος υπουργός, έχουν εκλείψει οι λόγοι της απεργίας μας;» διερωτώνται τα μέλη της ΠΝΟ.

Ως απάντηση για το εάν μπορεί να τεθεί σε λειτουργία ο απεργοσπαστικός μηχανισμός για «το πλοίο ασφαλείας», τα μέλη της ΠΝΟ απαντούν με ένα κατηγορηματικό «όχι», τονίζοντας ότι το πολέμησαν οι ίδιοι από την αρχή αλλά και εκείνοι όταν βρίσκονταν από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Στην επιστολή- καταγγελία, τα μέλη της ΠΝΟ δηλώνουν ότι ο αγώνας τους δεν πρόκειται να καμφθεί από οποιαδήποτε υπονομευτική προσπάθεια από όπου και αν προέρχεται, ενώ «οι μόνοι οι οποίοι και δεν φταίνε για την πράγματι ταλαιπωρία που υφίσταται το επιβατικό κοινό και τα νησιά μας είναι οι ναυτεργάτες», καταλήγουν στην επιστολή τους, τα μέλη της ΠΝΟ.

«Δεν έχει νόημα αυτή η απεργία… Επιδιώκω διάλογο με την ΠΝΟ για την απεργία. Παλεύουμε για να μην αλλάξει καθόλου το υπάρχον φορολογικό καθεστώς» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το φορολογικό καθεστώς τελικά δεν θα αλλάξει καθόλου.

 

Πηγή: skai.gr