Κουρουμπλής: Αδήριτη ανάγκη να αυξηθούν τα ελληνικά πληρώματα στα ελληνόκτητα πλοία

κουρουμπλής

“Όταν υπάρχει καλή προαίρεση, μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή” τόνισε σήμερα στη ναυτιλιακή λέσχη Πειραιά στη διάρκεια γεύματος εργασίας ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής ερωτηθείς για τη διαφωνία μεταξύ εφοπλισμού και ναυτεργασίας στο θέμα των συλλογικών και των ατομικών συμβάσεων.

Ο υπουργός εξέφρασε την αδήριτη ανάγκη να αυξηθούν τα ελληνικά πληρώματα στα ελληνόκτητα πλοία, αλλά να υπάρξει και αύξηση των πλοίων με ελληνική σημαία.

Αναφέρθηκε στην εκπαίδευση των νέων ναυτικών, ώστε να διεκδικήσει η Ελλάδα το μεγαλύτερο δυνατό μερίδιο από τις 150.000 στελεχών που θα χρειαστεί η παγκόσμια ναυτιλία τα επόμενα 10 χρόνια, αλλά και στη χρηματοδότηση που απέσπασε το υπουργείο για τις ΑΕΝ από τις Περιφέρειες, την κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτών και την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα.

Τόνισε ότι η ποντοπόρος ναυτιλία θα έχει την υψηλότερη δυνατή πολιτική στήριξη ώστε να υπερασπιστεί η χώρα τις θέσεις της ελληνικής ναυτιλίας και ότι είναι διατεθειμένος να υπερβεί ακόμα και ιδεολογικές αγκυλώσεις που τυχόν θα εκδηλωθούν.

Ο υπουργός Ναυτιλίας χτες ήταν στη Χίο και Ψαρά, ενώ σήμερα Κυριακή στις Οινούσσες.
προγραμματίστηκαν συσκέψεις στα δημαρχεία Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, καθώς και στα αντίστοιχα λιμεναρχεία. Στη Χίο επίσης δώθηκε συνέντευξη Τύπου.

Ο υπουργός Ναυτιλίας θα επισκέφτηκε επίσης τις ΑΕΝ Χίου και Οινουσσών, καθώς και το “Σκυλίτσειο” Γενικό Νοσοκομείο Χίου.

Τον κ. Κουρουμπλή θα συνοδεύει ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος ΛΣ, Σταμάτης Ράπτης.