Κινητοποιήσεις σχεδιάζουν οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ

Στα πλαίσια της προετοιμασίας της πανελλαδικής πανεργατικής κινητοποίησης της 1ης Νοέμβρη για την Ανεργία, την Κοινωνική Ασφάλιση, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΣ-ΝΑΤ πραγματοποίησε την Τετάρτη 22 Οκτώβρη 10:30 π.μ. πλατιά σύσκεψη με μαζική συμμετοχή συνταξιούχων ναυτεργατών για την καλύτερη οργάνωση και παρουσία στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Καθόρισε τόπο προσυγκέντρωσης την πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά στις 6 π.μ. και στις 11 π.μ. όλοι στην πλατεία Κάνιγγος στην Αθήνα.

Καλούμε όλες τις Ναυτεργατικές οργανώσεις των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών να καταδικάσουν τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτη για τις δηλώσεις του σε δύο διαδοχικές συναντήσεις με την ΠΝΟ (5/8 και 16/10) ότι «θα σας συμφέρει να το κλείσουμε το ΝΑΤ» καθώς και την προσπάθειά του, κατ’ εντολή των εφοπλιστών, να επιβάλει ατομικές συμβάσεις (μαύρη ανασφάλιστη εργασία).

Ναυτεργάτες, Συνταξιούχοι, απομονώστε τους υπονομευτές και τα φερέφωνα του κεφαλαίου. Όλοι στο συλλαλητήριο της 1ης του Νοέμβρη, Σάββατο 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, για να ακουστεί η δική μας φωνή και να γίνει εφαλτήριο για κλιμάκωση με πολύμορφους αγώνες και απεργιακές κινητοποιήσεις.