Κοινή σύσκεψη των Ελληνικών Λιμένων Κρουαζιέρας και των Φορέων και Εταιρειών της Τουριστικής βιομηχ.

ELIME                                                                                   olp180_73400_005202

 

Συνεκλήθη σήμερα στο μέγαρο του Ο.Λ.Π., η πρώτη κοινή σύσκεψη των Ελληνικών Λιμένων Κρουαζιέρας και των Φορέων και Εταιρειών της Τουριστικής βιομηχανίας και της θαλάσσιας περιήγησης, με πρωτοβουλία της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ).

          Στην κοινή συνάντηση παρέστησαν ο Υφυπουργός Ανταγωνιστικότητας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Θάνος Πάλλης, οι οποίοι και χαιρέτησαν τους παρευρισκόμενους φορείς. Ο κ. Θ. Πάλλης παρουσίασε επίσης τις απόψεις της Γ.Γ.Λ.Λ.Π. για τα θεσμικά θέματα της κρουαζιέρας. Κεντρικός εισηγητής υπήρξε ο Πρόεδρος της ΕΛΙΜΕ και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ο οποίος έθεσε και τα κύρια θέματα της συνάντησης, (Ασφάλεια, τιμολόγηση, υπηρεσίες ποιότητας, υποδομές) πάνω στα οποία ακολούθησε συζήτηση και τοποθετήσεις όλων των συμμετεχόντων.

          Στην κοινή σύσκεψη έλαβαν μέρος τα λιμάνια κρουαζιέρας (Πειραιώς, Θεσ/νίκης, Πάτρας, Βόλου, Ηρακλείου, Ηγουμενίτσας, Καβάλας, Κέρκυρας, Κατάκολου, Μυκόνου, Θήρας, Ρόδου, Κω, Σούδας, Πάτμου και Λαυρίου), εκπρόσωποι του ΣΕΤΕ κ. Α. Ανδρεάδης, του ΝΕΕ κ. Γ. Γράτσος, της ΚΕΔΚΕ κ. Ι. Δεκαβάλας, της ΣΕΕΝ κ. Α. Καλούδης, των Επιμελητηρίων, της ΔΝΕ κ. Ι. Αρβανίτης, της ΕΠΕΣΤ κ. Α. Στελιάτος και από το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο κ. Ν. Βερνίκος. Από την πλευρά των επιχειρήσεων κρουαζιέρας συμμετείχαν 17 εκπρόσωποι όλων των εταιρειών κρουαζιέρας(Carnival, R Caribbean, MSC, Louis, Costa, Inscape, Seaways, Intercruise, Silverseas, Donomis, Navigator, Κύμη και Αμφιτρύων)

Στην κοινή συνάντηση, μετά την ανταλλαγή απόψεων για τις πολιτικές κρουαζιέρας το 2013 και 2014 αποφασίσθηκε (α) η κοινή συνάντηση να διεξάγεται δύο φορές ετησίως(Μάρτιο και Σεπτέμβριο)με συντονιστές την ΕΛΙΜΕ και τον ΣΕΤΕ, (β) να συγκληθεί την επόμενη εβδομάδα η Τεχνική Επιτροπή Λιμένων Κρουαζιέρας της ΕΛΙΜΕ για να επεξεργασθεί τα θέματα εφαρμογής του 2012, (γ) να τεθούν όλα τα θεσμικά θέματα για τη συγκρότηση Αρχής Λιμένων στα συναρμόδια Υπουργεία και (δ) να αποφασισθεί στο επόμενο Δ.Σ. του Ο.Λ.Π. Α.Ε. η τιμολογιακή πολιτική μεγάλων πελατών.